Başdağıtıcılık Sınavında Yaşanan Hatadan Dolayı Üniversite Dağıtıcılardan Özür Diledi

01.08.2015 20:31

Başdağıtıcılık Sınavında Yaşanan Hatadan Dolayı Üniversite Dağıtıcılardan Özür Diledi

PTT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan PTT Başdağıtıcılığı Görevde Yükselme sınavında yaşanan hatadan dolayı Konya Selçuk Üniversitesi sınava katılan dağıtıcılardan özür diledi.

PTT Genel Müdürlüğü tarafından 07 Şubat 2015 tarihinde Konya Selçuk Üniversitesi’nde yapılan PTT Başdağıtıcılığı Görevde Yükselme sınavında, sınava girmeyenlere not verilmiş ve not sisteminde yanlışlık yapılmıştı.

Yapılan yanlışlığın fark edilmesi üzerine PTT Genel Müdürlüğü konuyu incelemeye almış ve yanlışlığın üniversiteden kaynaklandığı tespit edilmişti. Üniversite yaptığı bu yanlışlığın kendisinden kaynaklandığını kabul ederek konuyla ilgili şu açıklamada bulundu.

“07 Şubat 2015’te yapılan PTT Başdağıtıcılığı Görevde Yükselme değerlendirmesi sonucu A Blok 4. Kat 402 nolu sınıfta ve A Blok Zemin Kat Z-05’te sınava giren adayların optik cevap kâğıtlarında bir karışıklık olduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda tüm kağıtlar tek tek yeniden kontrol edilerek hata düzeltilmiştir. Bu maddi hatamızdan dolayı adaylardan özür dileriz”

Çamur atmayı kendilerine şiar edinen bazı sendikalar sınavda yaşanan yanlışlıkla ilgili sendikamızı suçlamıştı. Hiçbir yetkisi ve etkisi olmayan sendikalara cevap vermeyi zaman kaybı olarak gördüğümüz için Genel Yetkili Sendika olarak cevap vermek yerine sorunun kaynağını ve çözümü aradık. Birlik Haber-Sen olarak, Haberleşme ve İletişim çalışanları hizmet kolunda çözümün tek adresi olduğumuzu bir kez daha gösterdik.

 

 

Konya Selçuk Üniversitesi’nin Özür Yazısı: