Birlik Haber-Sen’i Büyütmeye, Hizmet Kolumuzdaki Kamu Görevlilerine Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz

06.08.2015 13:54

Birlik Haber-Sen’i Büyütmeye, Hizmet Kolumuzdaki Kamu Görevlilerine Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz

Emanetini yüklendiğimiz çalışanlar için, ülke insanımız ve insanlık için adalet yolunda saf tutan ve türlü zorlukların üstesinden gelmesini bilen teşkilatımızı, bugünlere taşıyan Yüce Allah, bizleri bu yolun yolcuları olarak kalmayı, samimiyetimizin, ihlasımızın beslendiği bu kutsal misyonu, son nefesimize kadar layıkıyla taşımayı nasip etsin.

Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdiğimiz 5. Olağan Genel Kongremizi düğün havasında tamamladık. “Sizden Aldığımız Güçle Her Zaman Daha İleriye” sloganıyla başlattığımız seçim sürecinin sonunda delegasyonumuzun şahsıma ve yönetimime göstermiş olduğu teveccühten dolayı teşekkür ederim.

Konfederasyonumuzun Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan, “Hangi düşüncede, hangi fikir kampı içerisinde yer alırsa alsın, onun bir insan olarak kabul edilmesi lazım ve inancından dolayı horlanmaması, kınanmaması, ayrı muamelelere tabi tutulmaması lazımdır. İsterse benim inancımın tam zıddı olsun. Ben ona da hakk-ı hayat tanınmasının kavgacısıyım” diyerek rotasını belirlendiği konfederasyonumuzun, sendikamız, medeniyet değerlerimizle bezeli inşa ve ihya yolculuğunu başlatmıştır. Bizlerde bu yolun yolcuları olarak aynı kararlılıkla devam edeceğiz.

Bilindiği üzere uzun bir seçim yolculuğu yaptık. Sendika olarak çeşitli badireleri atlattık ve sonunda delegasyonumuzun tercihi üzerine seçildik.  Ben ve arkadaşlarım, bugüne kadar her mutlu sonu yeni bir başlangıç olarak kabul ettik. Bizler geleceğe odaklanan genç ve dinamik teşkilatımızla, hizmet sendikacılığı ilkelerimiz doğrultusunda, emanetin hakkını layıkıyla yerine getirmek için var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz.

Emeğimiz, ekmeğimiz, istikrarımız, huzurumuz, adalet temelinde büyüyüp güçlenen Türkiye idealimizle ve hizmet sendikacılığı farkımızla, bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımları, gerçekleştirdiğimiz dönüşümleri, karşımıza dağlar da dikilse yarınlara taşımaya kararlıyız.

Kuruluşumuzdan itibaren sahip olduğumuz medeniyet değerlerini ihya etmek, geleceğin inşasını bu eksen üzerinde şekillendirmek, milletçe toplumsal refahı temin etmek için sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

Delege seçimleriyle başlayarak, Şube seçimleriyle devam eden demokrasi şölenimizi, sivil toplum kuruluşlarına örnek olabilecek hüviyette büyük bir coşkuyla 5. Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştirdik. İki liste halinde gittiğimiz seçim, teşkilatımızın sinerjisini artırmış, mensubiyet duygularını pekiştirmiş ve kazanan Birlik Haber-Sen olmuştur.

Peygamberimiz (s.a.v.) buyuruyor ki: "Birbirinize sırt çevirmeyiniz. Birbirinize kin tutmayınız. Birbirinizi kıskanmayınız. Birbirinizle dostluğunuzu kesmeyiniz. Ey Allah'ın kulları kardeş olunuz."  Bizler Allaha, onun Peygamberine ve yüce kitabına inanmış bir kul olarak bütün insanlığı bir bütün olarak görüyorum. Birini bir diğerine üstün görmüyorum. Şunun çok iyi bilinmesini isterim ki, üyelerimizin hepsi benim kardeşim, abim, ablam ve dostumdur. Benimle bu yolda yürüyenler benim dava arkadaşım ve yol arkadaşımdır. Genel kongrede bana ve yönetimime oy veren ve vermeyen herkes bu saatten sonra benim için birdir. Teşkilatımın bir neferi, bir kardeşidir. Benim için teşkilatımız bir vücut gibidir. Bu teşkilatın başında bir kardeşiniz olarak bütün vücudun sıhhati benim için her şeyden önemlidir.

Bütün teşkilat olarak bu güne kadar yaşananları artık bir kenara bırakacak ve Birlik Haber-Sen’imizi daha güzel yarınlara taşımak için hep birlikte mücadele vereceğiz. Nasıl ki üye sayımızı el ele vererek 5 binlerden 15 binlere çıkardıysak. Hizmet kolumuzda hayal bile edilemeyen kazanımların altına imza attıysak. Bundan sonrada yeni ufuklar bizleri bekliyor. Olmaz denilenleri yine hep birlikte olduracak, yapılamaz denilenleri hep birlikte yapacağız. Bundan sonra teşkilat olarak, tepeden bırakılan kar tanesi gibi, çığa dönüşeceğiz. Hedeflerimize doğru ilerledikçe büyüyecek, büyüdükçe güçlenecek, güçlendikçe de birbirimize olan bağlılığımız artacak. Teşkilat olarak bu güne kadar, dağılmadan parçalanmadan hep birlikte, rakiplerimizin yüzünü güldürmediysek. Bundan sonrada hep birlikte üyelerimize güven, hizmet kolumuzdaki kamu görevlilerine ise huzur getireceğiz.

Tarih gücünü Hakk’tan alan her hareketin insanlığı aydınlığa, medeniyete taşıdığına şahittir. İçinde yaşadığımız çağın kargaşasını yansıtan kuru ve çürümüş sendikacılığa, itibar ve güven kazandırma adına, merhum Mehmet Akif İnan ve yol arkadaşlarının başlattığı hizmet sendikacılığı yolculuğunun bugünkü yolcuları olarak Allah’ın izniyle, insanlığı beklediği şafağa kavuşturmak için omuz omuza, gönül gönüle çalışmaya devam edeceğiz.

Yüce Rabbim gayretlerimizi artırsın. Bizleri her adımını Hakka varmak için atanlardan eylesin.

Bu duygu ve düşüncelerle Genel Kurulumuza katılan protokol erkânına, tercihiyle geleceğimizi şekillendiren üst kurul delegelerimize, coşkusuyla şölenimizi görkemli kılan kıymetli misafirlerimize; İşyeri Temsilcilerimize, İl başkanlarımıza, Şube Başkanlarımıza ve bütün üyelerimize Birlik Haber-Sen Yönetim kurulu adına teşekkür ederim.

Saygılarımla...