ANNELER AİLE VE TOPLUM HAYATININ TEMEL DİREĞİDİR.

08.05.2016 09:09

ANNELER AİLE VE TOPLUM HAYATININ TEMEL DİREĞİDİR.

Bizleri hiçbir karşılık beklemeden özveri ile yetiştiren annelerimizin, sağlıklı ve bilinçli bir topluma katkısı yadsınamaz. Ailenin ve toplumun temel taşı olan annelerimize hak ettikleri değeri vermemiz her şeyden önce bir vefa borcudur. Çünkü anneler, çocukları doğuran değil, aslında toplumu doğuran, dolayısıyla yarınlarımızı şekillendiren, hayatın her safhasında güven ortamını oluşturan, cennetin bile ayaklarının altına serildiği en aziz, en saygıdeğer varlıklarımızdır. Dayanışma ve sorumluluk duygusunu, zorluklarla mücadele etme bilincini, şefkati, merhameti, ahlakı ve mutluluğu eğitim-öğretim hayatımızın ilk öğretmenleri olan annelerimizden öğrendik.

Her geçen gün biraz daha zedelendiğine üzülerek tanık olduğumuz 'Ana-dolu' kültür ve medeniyetine özgü birlik ve beraberlik ruhunu, yine 'ana'larımızın elinden sevgi ve hürmetle tutarak yeniden inşa edilebilir. Töresel baskı ve haksız dayatmalarla gittikçe artan kadına yönelik şiddet ancak bu şekilde son bulabilir.

Çalışan annelerimiz de sorunları çözülmeli. Çalışan annelerimizin çocuklarıyla ve aileleriyle yeteri kadar ilgilenebilmelerini sağlamak için gerekli sosyal imkanlar tanınmalıdır. Kreş ve okul öncesi eğitim uygulamalarının yaygınlaştırılması gerekmektedir. Sağlıklı nesillerin sağlıklı annelerden geçeceği gerçeğinin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğinin bir kere daha altını çiziyor, yerleri asla doldurulamayacak, yaşamımızın en büyük güzelliği, fedakar annelerimizin anneler gününü kutluyor, mutluluklar diliyoruz.

Bugün çocuklarıyla olmanın mutluluğunu yaşayan annelerin bu mutlu gününde acıları tazelenen şehit annelerimizin de acılarını en derinden paylaşıyor, ülkemizin varlığı ve birliği için canını vermiş askerlerimize, polislerimize Allahtan rahmet diliyoruz.