Ankara 17 No’lu Şube Üyeleri İftarda Bir Araya Geldiler

01.08.2015 20:31

Ankara 17 No’lu Şube Üyeleri İftarda Bir Araya Geldiler

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Ankara 17 No’lu Şube üyeleri iftarda bir araya geldiler.

Birlik Haber-Sen Ankara 17 No’lu Şube PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü Lokalinde Birlik Haber-Sen üyelerine yönelik iftar programı düzenledi. Programa Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç, Ahmet Karagöz, 17 No’lu Şube Başkanı Evren Akpınar, Başkan Vekil Cengiz Cantemur, Başkan Yardımcıları Erhan Dağ, Sadegül Demir, Özgür Aka, Tahsin Akarsu, Mikail Akgül, PTT A.Ş. Merkez Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

Programda konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Birlik Haber-Sen’in adına münhasır her zaman birlik ve beraberlik içinde olacağını belirtti. İnaltekin, Doğu Türkistan’da ve dünyanın bir çok yerinde Müslümanlara yönelik uygulanan katliamlara dikkat çekerek şunları söyledi: “Doğu Türkistan’da Müslümanlar Çin zulmü altında inim inim inliyor. Komünist Çin Müslüman Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin farz olan oruç ve namaz ibadetlerine yasaklar getirerek inanç özgürlüğüne müdahale ediyor. Müdahale etmekle de kalmıyor dünyanın gözü önünde soykırım yapıyor. Müslümanlara çeşitli işkenceler yapılarak öldürüyorlar. Dünya ise buna sessiz kalıyor. Biz Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak bu zulme sessiz kalamayız. Yaptığımız eylemlerle bu vahşeti üç maymunu oynayan dünyaya duyurmaya çalışıyoruz.”

Birlik Haber-Sen’in Genel Yetkili Sendika olarak elde ettiği kazanımlara dikkat çeken Genel Başkan İnaltekin, Birlik Haber-Sen olarak, Toplu Sözleşmede, Kurum İdari Kurulunda ve Kamu Personel Danışma Kurulunda, PTT çalışanlarının özlük, sosyal ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi için mücadele ettiklerini söyledi.

Programın açılış konuşmasını yapan Ankara 17 No’lu Şube Başkanı Evren Akpınar ise programa katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, Doğu Türkistan’daki zulümlerin bir an önce bitmesi için dua istedi. Ramazanın başının rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olduğuna dikkat çeken Akpınar, bu ramazanın bütün Müslümanlara kurtuluş olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından dualar edilerek fotoğraflar çekildi.