Memur-Sen Heyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’i Ziyaret Etti

28.12.2022 09:30

Memur-Sen Heyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’i Ziyaret Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmede yaşanan ekonomik dalgalanmaların kamu görevlilerinin alım gücünü düşürdüğüne vurgu yapılarak kamu görevlilerinin ücretlerine iyileştirme talebinde bulunuldu.

Memur-Sen heyeti ek zammın yanı sıra yakın zamanda Meclise gelecek olan 550 binden fazla sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine yönelik revize edilmesi gereken konuları da Bakan Bilgin’e aktardı. Bu kapsamda heyet yerel yönetimlerde işten atılan sözleşmeliler, 4/C’den 4/B’ye geçen personelin hizmet süreleri ve eğitimi ile tamamı sözleşmeli olan kurumlardaki personeller, İdari hizmet sözleşmeli ve diğer sözleşmeli personelin durumu, kadroya geçen personelin emekli aylığı noktasında mağduriyet üretilmemesine yönelik beklentileri aktardı. 

Görüşmede ayrıca ek gösterge düzenlemesinde hiyerarşik düzende hak ettiği konuma yükselmesi ve ilave düzenleme yapılması konuları ve 1. dereceye gelen tüm personele 3600 ek gösterge verilmesi, emekli aylığı boyutuyla tazminat yansıtma oranlarında düzenleme yapılarak artış sağlanması da masada olan konular arasında yer aldı. 

Görüşmenin bir diğer önemli maddesi ise vergi matrahları oldu. Vergi matrahlarının düzenlenmesinde yeniden değerleme oranının üzerinde belirlenmesi, kamu görevlilerinin vergi yükünün %15’de sabitlenmesi gerektiği ifade edilen görüşmede ara dönemde düzenleme yapılmaması durumunun dikkate alınarak matrahların gelir kaybı oluşturmayacak şekilde düzenlenmesi talep edildi.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR