7. Dönem Toplu Sözleşme Toplantıları'nın ilki gerçekleşti

01.08.2023 17:06

7. Dönem Toplu Sözleşme Toplantıları'nın ilki gerçekleşti

7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin ilk toplantısı T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat IŞIKHAN, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanımız Ali YALÇIN ile hizmet kollarında genel yetkili tüm sendikalarımızın genel başkanlarının katılımıyla başladı.

Toplantı öncesi basın açıklaması yapan Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanımız Ali YALÇIN;
"Bugün kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarına ve çalışma şartlarına yönelik 2024-2025 yıllarında uygulanacak toplu sözleşmenin görüşmelerine başlıyoruz. 

Tekliflerimize yönelik genel çerçeveyi aktarmadan önce ekonomik verileri, mali imkanları, kamu bütçesini ve toplu sözleşme masasına hangi koşullarda oturduğumuzu aktarmanın doğru olacağı düşüncesindeyim. Pandeminin ardından yaşanan küresel ekonomik kriz ve bölgesel savaşın etkisiyle;  ekonomiye dair politikalar değişmiş ve bu değişimden en çok sabit gelirliler etkilenmiştir." sözleri ile konuşmasına başladı.

Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanımız Ali YALÇIN konuşmasının devamında;
"Kamu hizmeti kalitesinde yaşanan artış ve verimliliğe binaen maliyet minimizasyonu ile kamu görevlilerine aktarılan payın azaldığı, katılımcı demokrasinin düştüğü,  öngörülebilirliğin zorlaştığı  bir süreç içerisinde Toplu Sözleşme masasına oturmaktayız. Tamda bu noktada Toplu Sözleşme masası; eksikliklerin ve eşitsizliklerin giderilmesi, emeğin hakkının verilmesi için en etkili mekanizmadır. Sosyal tarafları devre dışı bırakarak,  Toplu sözleşme masası dışında yapılan ara düzenlemeler; kamudaki ücret dengesini baypas etmiştir. Bu eşitsizliklerin ve  çarpık uygulamaların telafisi; 7. Dönem Toplu Sözleşme masasında giderilmelidir." sözleri ile Toplu Sözleşme Masası'nın önemine dikkat çekti.

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR