İzmir 18 No’lu Şube’nin Olağan Kongresi Gerçekleşti

01.08.2015 20:31

İzmir 18 No’lu Şube’nin Olağan Kongresi Gerçekleşti

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikasına (Birlik Haber-Sen) bağlı İzmir 18 No’lu şubenin 2. Olağan kongresi gerçekleşti. Şube Başkanlığına yeniden Selçuk Erdem seçildi.

Kongreye Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Vekili Mehmet Cemal Çivi, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Budak, Mevlüt Burgaç, Ahmet Karagöz, Abdurrahman Tanrıverdi, M. Salih Yıldırgan, Hak-İş Bölge Başkanı Osman Coşkun, Birlik Haber-Sen Manisa Şube Başkanı Temel Çildaş, Birlik Haber-Sen Uşak İl Başkanı Nihat Çörekçi, Birlik Haber-Sen Denizli İl Başkanı Usema Demirezen, Birlik Haber-Sen Aydın İl Başkanı Eşref Güzel, Memur-Sen’e bağlı Sendikaların İzmir İl Başkanları ve yönetimlerinin yanı sıra İzmir 18 No’lu Şube delegeleri katıldı.

Divan Başkanlığını Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Budak’ın, yaptığı kongrede konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, kongrenin başta Memur-Sen’e, Birlik Haber-Sen’e ve şubeye hayırlı olması temennisinde bulunarak şunları söyledi: “Göreve geldiğimizde Birlik Haber-Sen’in hiçbir kurumda yetkili değildi. 2011’in Şubat ayında göreve geldiğimizden kısa bir süre sonra Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde aldığımız ilk yetkiyle başlattığımız yeni sinerjiyi 2013 yılında Genel Yetkili Sendika olarak perçinleyip, 2014 yılında tekrar aldığımız genel yetkiyle de başarılarımızı taçlandırdık. Hizmet kolumuza bağlı kurumların hepsinde yetkili sendika olmayı sizlerin azimli ve gayretli çalışmaları neticesinde başardık. 5 bin 800’lerde olan üye sayımızı 15 binlere çıkararak en yakın rakibimize yaklaşık 7 bin civarında fark atmayı başardık. Bu sene azimli ve gayretli çalışmalarımız neticesinde en yakın rakibimizin geçen yıl 11 bin 250 olan üye sayısını bu sene 8 binlere gerilemesini sağladık. Birlik Haber-Sen olarak geçen yıl 13 bin olan üye sayımızı 15 bine çıkardık. Yani geçen yıla oranla üye sayımızı 2 bin artırmış olduk. Bu sayılardan bahsederken içeriğine de girmek gerekiyor. Çünkü geçtiğimiz dönemlerde PTT’nin Anonim Şirket olma sürecini yaşadık. PTT, anonim Şirketi olduktan sonra emekliliği dolanlara teşvik uyguladı ve bin 500’e yakın üyemiz emekliye ayrıldı. Bunun dışında ayrıca PTT keyfi uygulamayla yöneticiler, denetim personeli ve avukatların sendika üyesi olmasının da önü kapatıldı. Tabi biz bu gelişmelerin karşısında boş durmayarak, emekli olanların yerine yeni göreve başlayanların büyük çoğunluğunu üye yaptık. Yöneticiler, denetim personeli ve avukatların sendikalara üye olmasının önünü kapatan keyfi uygulamaya karşı Danıştay 10. Daire Başkanlığına dava açtık. Dava lehimize sonuçlandı. Bu görevdeki arkadaşlarımızda artık sendikalara üye olabilecekler. Yani özetleyecek olursak, PTT’de gidenlerin yerine iki katı üye yaparak geçen yıl yetkili olamadığımız illerin birçoğunda da yetkiyi almayı başardık. Hizmet kolumuzdaki TRT’de, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda ve RTÜK’te  genel yetkili sendika olmayı başardık. Arkadaşlar şunu açıkça belirtebiliriz ki sendikalı olanların yüzde 80’i bizim üyemiz. Bu sene elhamdülillah büyük bir artış sağladık. İnşallah önümüzdeki yıllarda hep birlikte belirlediğimiz 20 bin üyeye ulaşacağız. Böylece hep birlikte elde ettiğimiz bu başarımızı, Mehmet Akif İnan’ın, “Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur” mısralarıyla özetleye biliriz.”

“Toplu Sözleşme’nin en kazançlı sendikası Birlik Haber-Sen olmuştur” diye konuşan Genel Başkan Gürbüz İnaltekin, “Birlik Haber-Sen, ilk kez oturduğu Toplu Sözleşme masasında hizmet kolundaki kamu görevlilerinin yüzünü güldürmeyi başarmıştır. Memur-Sen tüm kamu görevlilerinin taban aylığa 175 TL ödenmesini sağlarken, Birlik Haber-Sen olarak da PTT’ de mobil çalışan dağıtıcılara tayın bedelinin 161 TL olarak ödenmesini, gişe de çalışan memurlara 50 TL, araç kullanan dağıtıcılara 50 TL, ödenmesini sağladık. PTT ile yaptığımız KİK görüşmelerinde ise toplu sözleşmede eksik kalan maddeleri gündeme getirerek hayata geçirilmesini sağladık. KİK görüşmelerinde ise PTT çalışanlarına servis, içme suyu ve yemekhanesi bulunmayan başmüdürlüklerde yemek verilmesini sağladık. Eksik ödenen tayin bedellerinin tamamını ödenmesin için Devlet Personel Başkanlığı ile yaptığımız yazışmalar sonucu tayin bedellerinin ramazan bayramından önce ödenmesini sağlarken, 1 Ocak’tan bu yana eksik ödenen tayin bedellerinin de peşin olarak eksiklerle beraber ödenmesini başardık. Çalışmalarımız bununla da kalmadı şimdi PTT’de çalışan arkadaşlarımıza performans ücretinin ve fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Cumartesi günü çalışmanın kaldırılması için girişimlerimiz devam etmektedir. Bunlar önemli kazanımlar fakat yeterli olmadığını biliyoruz. PTT çalışanlarımızın sosyal, ekonomik ve özlük haklarının daha da iyileştirilmesi adına çalışmalarımız devam etmektedir. Şunu da bilmenizi isterim ki yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” şeklinde konuştu.

Gitmediğin yer, tutmadığın el senden değildir; düşüncesiyle haraket ettiklerini belirten Gürbüz İnaltekin, yönetimdeki arkadaşlarıyla birlikte bütün ülkeyi karış karış dolaştıklarını söyledi. İnaltekin, “Gitmediğimiz il ilçe kalmadı. Bu çalışmanın meyvesini de 15 Mayıs’ta aldık. Dün kurduğumuz hayaller bugün gerçek oldu. Şimdi 20 binlerin hayallerini kuruyoruz. Biz inanıyoruz ki bu hayalide hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bir kez daha gördük ki “Bir çekirdekte bir filizi, bir filizde bir fidanı, bir fidanda ormanı düşleyenler”; birçok olumsuzluğa rağmen hedeflerinden şaşmadıkları sürece varacakları noktaya varırlar. Birlik Haber-Sen olarak önümüze koyduğumuz hedeflerden şaşmadan güçlü bir teşkilatla yolumuza devam ediyoruz. Bizim bu yola çıkmadaki amacımız hiçbir siyasal yaklaşım ve ideolojinin kanatları altına girmeden, kendi gücünü oluşturan medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmayı sürdürmek. Örgütlenerek güçlenen, güçlendikçe yol alan, yeni Türkiye’de Birlik Haber-Sen olarak sorunların parçası olmadan çözümlerin paydaşı olmayı kendimize şiar edindik. Sendika olarak temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiğimiz kazanımlara doğrultusunda, insanca bir hayat için gerekli olan mali ve sosyal hakların iyileştirmesi noktasında kararlı duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz ve talepleri kazanıma dönüştürme mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Genel Başkan Gürbüz İnaltekin, kongrenin başta Birlik Haber-Sen’e, İzimir 18 No’lu Şubeye ve şubenin görev yaptığı kurumlardaki bütün çalışanlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

İzmir 18 No’lu Şube Başkanlığına yeniden seçilen Selçuk Erdem ise selamlama konuşması yaparak şunları söyledi: “Bana gösterilen bu teveccühü boşa çıkarmayacağımdan emin olmanızı isterim. Sendikamız için gece gündüz çalışacağım.  Üye sayımızın artması için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Erdemliler hareketi olan bu sendikada eğilmeden bükülmeden hak ne gerektiriyorsa o şekilde yolumuza devam edeceğiz.”