5. Büyük Türkiye Buluşmamız Coşkuyla Gerçekleşti

03.04.2017 16:10

5. Büyük Türkiye Buluşmamız Coşkuyla Gerçekleşti

Birlik Haber-Sen 5. Büyük Türkiye Buluşması Ankara’nın Kızılcıhamam İlçesinde Swiss International Otelde gerçekleşti. Toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç, Cengiz Bekar, Ahmet Karagöz, Cüneyt Özban, Mazaffer Boskurt, Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Sefa Özşahin, Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Akbaba, POSTDER Genel Başkanı Hüseyin Akkaya, Başdağıtıcılar Derneği Başkanı Mehmet Karaçalı, TRT AVAZ Kanal Koordinatörü Murat Akkoç, Birlik Haber-Sen Şube, İl Başkanları, İşyeri Temsilciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu ülkede yol açan yol alan ve yeni rotasını bulması için ter döken bir teşkilatız. Ne zaman Türkiye aleyhine bir kirli dalga yükseldiyse o dalgayı kırmak için Memur-Sen inisiyatif almıştır. Ne zaman ülkede bir tıkanma varsa, ülkeye nefes aldırmak için elini taşın altına koymuştur” dedi.

Yalçın, “Memur-Sen demek bu ülkede hak mücadelesini erdemli bir şekilde yapmak demektir. Memur-Sen demek sendikal zemine hareket katmak demek. Memur-Sen demek sadece sesi yükseltmek değil aynı zamanda sözü yükseltmektir. Onun için bizim dile getirdiklerimiz asla hamaset değildir. Gerçekliği ve geçerliliği vardır, onun için toplumda karşılık bulur” şeklinde konuştu.

Memur-Sen’in 15 Temmuz gecesindeki rolünü hatırlatan Yalçın, “15 Temmuz’da vesayetçilere, milleti kendi egemenliği altına almak isteyenlere, bu topraklarda söz sahibinin bir tek kendisinin olduğunu inananlara, millete umut etme fırsatı vermeyenlere verdiğimiz cevabı 16 Nisan’da daha güçlü şekilde tekrar vereceğiz. ‘Sizlere boyun eğmeyeceğiz. İrademize ve düşüncelerimize ipotek koymanıza asla izin vermeyeceğiz’ diyeceğiz. Ve onlar, hayalleri bu milletin umutlarını yok etmek olan darbeciler, bir daha bizim karşımıza çıkmaya cesaret edemeyecekler. 16 Nisan’da vereceğimiz 1 milyon evet’le cesaretlerini kıracağız” diye konuştu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, ise katılımcıları selamlayarak şunları söyledi: “İslam’ın bayrağını zirveye taşımayı ana gaye ve amaç edinen, Küresel emperyalizmi, vahşi kapitalizmi, işgalci Siyonizm’i ortadan kaldırmayı görev sayan, refahı tabana yaymayı, milli gelirde adaleti sağlamayı, insanca yaşam için insanca ücret almayı, iş baskısını ortadan kaldırmayı mücadele sayan ve bu uğurda Hakk’ın ve milletin yanında elif gibi dimdik duran, şartlara göre şekil almayan, hak mücadelemizden vazgeçmeyen, bu vatan, bu millet için toprağa düşen, dava mücadelesini 25 yıl önce bir kişi ile başlatıp 25 yıl içerisinde birlerden, onlara, yüzlere, binlere on binlere, ulaştıran teşkilatın üyeleri, liderleri, uç beyleri, kıymetli misafirleri hoş geldiniz şeref verdiniz onur verdiniz. Allah’ın selamı siz dava arkadaşlarımın üzerine olsun.”

Budak: Hizmet Kolumuzdaki Çalışanların Kazanımlarını Artıracağız

PTT A.Ş. çalışanları için hedeflerini açıklayan Budak, “İş güvencesi bizim kırmızı çizgimizdir. Eşit İşe eşit ücret ve eşit özlük hakları verilmesi için mücadele edeceğiz. PTT A.Ş’ de Personel eksikliğinin giderilmesini sağlayacağız. İş baskısının ortadan kaldırılması, Unvan yükselme sınavlarının açılması ve bu sınavların statü ayrımı gözetilmeden yapılması, Çalışma saatlerinin ve mesai ücretlerinin yeniden düzenlenmesi, Evrensel posta hizmetlerinden aktarılan paydan personele de verilmesi. Ucuz iş gücü ve Taşeronlaşmaya bir an önce son verilsin. Taşeron olarak çalışanlara hak ettikleri değerde kadroların verilmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

TRT çalışanları için yürüttükleri çalışmaları anlatan Ömer Budak, “Genel müdürlüğü bünyesin de çalışan personellerin almış oldukları ücretler arasında farklılıkların giderilmesi için yeni bir skala düzenlemesi yapılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  Kadrolarda sadeleştirilmeye gidilmesi ve en üst ücret grubunda toplanmış tüm personele bu üst skala grubundan ödeme yapılması için mücadele vereceğiz. En kısa zaman dilimi içerisinde unvan yükselme sınavları açılması için gerekli adımların atılmasını sağlayacağız ve İnşallah buradan müjdesini vereyim unvan yükselme sınavları yakın zamanda. Personellerine verilen giyim yardımı ve ilave 100,00 TL’ ler de yaşanan aksaklıklar giderilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Takip memuru olmayan arkadaşlarımızı da kısa sürede inşallah kadroya alınacak” dedi.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü çalışanlarının talep ve beklentilerini Birlik Haber-Sen olarak, bildiklerini belirterek şunları söyledi: “2016-2017 yılını kapsayan toplu sözleşmelerinde olmasına rağmen hayata geçmeyen servis uygulamasının tüm personele uygulanması için genel yetkili sendika olarak gereken başvuruları yapacağız. Mütercim- Şube Müdürü kadrolarında görev yapmakta olan personellerin aynı unvana sahip olmalarına rağmen 14 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren 666 sayılı kanun hükmünde kararnameyle almış oldukları maaşlarda haksızlığa sebebiyetinden gerekli çalışmaları başlatacağız. Hizmet kolumuzdaki kurumlarda uygulanan taşeronlaşmaya bir an önce son verilmesi ve tüm mevcut taşeronların kadroya geçirilmesi için çalışacağız.”

RTÜK ve BTK çalışanları için yürüttükleri çalışmaları da anlatan Budak, “Personeller içerisinde 666 sayılı KHK’dan kaynaklanan ücret adaletsizliklerinin düzeltilmesi için çalışma başlatacağız. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda personellerin yaşadığı servis probleminin bir an önce çözülmesini sağlayacağız” diye konuştu.