19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

01.08.2015 20:31

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

19 Mayıs, milletimizin emperyalizme karşı bağımsızlık ve  özgürlük yürüyüşünü başlattığı gündür. Milli mücadelenin başlangıcı olan bu yürüyüş zaferle sonuçlanmış, emperyalist güçler geldikleri gibi geri gönderilmişlerdir. 

Birinci Dünya Savaşı sonucunda Osmanlı Devleti savaşı kaybetmiş, İngiltere, Fransa ve Rusya başta olmak üzere, itilaf devletleri Osmanlı İmparatorluğu toprakları üzerinde hak iddia etmiş, işgale başlamışlardı. 13 Kasım 1918’de Başkent İstanbul işgal edilmiş, şehir düşman askerlerince kuşatma altına alınmıştı.

Kuzey Afrika, Filistin, Hicaz, Şam, Irak ve Anadolu’nun dört bir yanının düşman tarafından işgal edilmesi Kuva’yı Millîye’nin oluşturulmasını zorunlu kılmıştı. Bu minvalde Anadolu insanını harekete geçirmek ve örgütlemek için Amasya, Erzurum ve Sivas’ta kongreler düzenlenmiş ve Misak-ı Milli kararları alınmıştı. Ordusu dağıtılan, aç ve hastalıklarla pençeleşen, kadınları dul, çocukları ise yetim bırakılan bir halkın özgür kalma, müstemleke olmama mücadelesi, bir milletin Milli Mücadele Ruhu, yok oluşu yenmiştir.

19 Mayıs 1919'dan 95 yıl sonra bugün ülke ve millet olarak ne yazık ki çok zorlu, çok acı bir badireyle karşı karşıyayız. Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazasında 301 emekçimiz evlerine helal rızık götürmek için şehit oldu. Bu elim kaza milletimizi derinden sarsmış, 77 milyon yaralı yürek bu acıda birleşmiştir. Gözlerden dökülen o yaşlar, milletimizin matemine ve feryadına da tercüman olmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti tarih boyunca atlattığı çetin sınavlar gibi bu badirenin de üstesinden gelecek, gereken dersleri çıkaracak, bu acıyı asla unutmayacak ama yaraları bir an evvel sarmak için bütün imkânlarını seferber edecektir.

Birlik Haber-Sen ailesi olarak bu duygu ve düşüncelerle, başta Soma’daki şehidlerimizi rahmetle anıyor, bütün milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımızla kutluyor, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.