Yıldırgan: Var Olduğumuz Sürece Zalimlere Karşı Duruşumuz Hep Aynı Olacak

01.08.2015 20:31

Yıldırgan: Var Olduğumuz Sürece Zalimlere Karşı Duruşumuz Hep Aynı Olacak

Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Salih Yıldırgan, Mısır’da yaşanan insanlık dramını protesto ettiklerini belirterek “Var olduğumuz sürece zalimlere karşı duruşumuz hep aynı olacak” dedi.

Memur-Sen’in düzenlediği, Mısır'da 529 kişiye verilen idam kararını protesto eylemine katılan Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Salih Yıldırgan, “Var olduğumuz sürece zalimlere karşı duruşumuz hep aynı olacak. Sağ kaldığımız sürece bu haksızlıkları protesto etmeye devam edeceğiz.  Benim gibi birçok insanın merak ettiği bir konu var. Dünyada Arap Birliği, Birleşmiş Milletler, NATO, Avrupa Birliği gibi onlarca birlik var.  Bu birliklerin kuruluş amaçları ne? Bunu şuana kadar birçok insan anlayamadı. Çünkü bu birliklerin söylemleriyle eylemleri bir birinden hep farklı oldu.  Baktığınızda bu birlikler dünyada yaşanan haksızlıklara karşı kurulmuş. Fakat şuan Mısır’da yaşanan insanlık dramına sessiz kalıyor hatta görmemezlikten geliyorlar.  Biz burada Memur-Sen üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşları olarak kuruluş amacıyla yaptıkları çelişen bütün bu birlikleri protesto ediyoruz” dedi.

Her zaman demokrasiden yana olduklarına vurgu yapan Yıldırgan, “Mısır’da yüzde 50 oy ile iktidara gelen Mursi’ ye yapılan ve halkın iradesi hiçe sayılarak yapılan darbeyi her platformda kınadık kınayacağız. Şimdide yaşanan hunharca zalimce katledilen 529 darbe karşıtı kardeşlerimizin idam edilmelerini asla kabul etmiyoruz, protesto ediyoruz.  Dünya ve bütün insanlık buna dur demeli” diye konuştu. 

Haberin Videosu İçin Tıklayınız