Yetkili Sendika ve Kazanımlar

01.08.2015 20:31

Yetkili Sendika ve Kazanımlar

 Hizmet kolumuzda çalışanların tüm problemlerini bir toplu sözleşmede çözme,  yılların biriktirdiği ve kronikleşen sorunları bir yılda çözmek elbette mümkün değildir.

 

İlk yetki yılında Birlik Haber-Sen TRT’de sözleşmeli olarak çalışanların kadroya geçmeleri için büyük bir mücadele vermiş ve kadroya alınmalarını sağlamıştır.

 

PTT AŞ. Sürecinde diklenmeden dik duran Birlik Haber-Sen iş güvencesini ortadan kaldıran kanun tasarısına karşı çıkmış ve bir çok maddesinin mecliste kanunlaşmadan değiştirilmesini sağlamıştır.

2013 yılında ilk defa katıldığımız Toplu Sözleşmede geneli ilgilendiren 2014 yılı zam artışı 175  TL’dir. PTT A.Ş’de çalışan dağıtıcı personellere 1978 yılında çıkan 2155 sayılı kanuna göre “PTT’de mobil çalışan personele yemek yardımı verilmesi” hakkı alınmış 01.01.2014 tarihinden itibaren aylık Maaşlarına eklenmiştir. Ayrıca gişe personellerine 50 TL ek ücret ödenmesi sağlanmış, araç kullananlara verilen 20 TL 01.01.2014 tarihinden itibaren 50 TL olarak uygulanması sağlanmıştır.

Toplu Sözleşme kazanımlarından PTT A.Ş’de çalışan Hizmet Sözleşmeli Personellerinde faydalanması sağlanmış, gişe ve tayin bedelinden faydalandırılmayan Başdağıtıcı ve  Veznedar gibi personellerinde faydalanması için gerekli çalışmalarımız sürmektedir.

TRT çalışanlarının 2012 yılı toplu sözleşmede alınan sosyal haklar bilindiği gibi 31.12.2013 tarihinde sona erecek olan  Giyim Yardımı, Kahvaltı yardımı, koruyucu gıda yardımı 31.12.2015 tarihine kadar uzatılmış olup, ilaveten  konut kira bedeli ve  yayın hizmetlerinde çalışan personele servis verilmesi hakları alınmış koruyucu gıda ile giyim yardımının kapsamı genişletilmiştir.

          Toplu sözleşme her ne kadar kanunen bir ay içerisinde yapılacak  olsa da Kurum İdare Kurul  ve Kamu Danışma Kurulu toplantılarıyla süre 12 aya çıkarılmış, Millete efendilik edenlerin tam aksine hizmet etmeyi kendine her zaman ilke edinen Memur-Sen, Birlik Haber-Sen hizmete devam edecek her şeye rağmen kervan yürüyecektir.

  bu güne kadar  yetkili olduğunu söyleyenler tarafından adeta istismar edilen yok sayılan Haberleşme hizmet kolu çalışanları artık yalınız değildir.

 

Bir yıl gibi kısa bir sürede tüm problemleri çözmemiz mümkün değildir. Ancak şu bilinmelidir ki Sendikanız Birlik Haber-Sen Hizmet kolumuzun kronikleşmiş  olan tüm sorunları akademik bir bakışla  teker teker incelenmiş ve masaya taşımış ve bundan sonrada taşımaya devam edecektir.

Selam ve dua ile….

 

                                                                                       Mevlüt BURGAÇ

                                                                                       Genel Başkan Yardımcısı