Yetim Çocuklarla Kardeş Sofrası

21.05.2019 15:46

Yetim Çocuklarla Kardeş Sofrası

Birlik Haber-Sen’in katkılarıyla düzenlenen ve BTK’nın ev sahipliği yaptığı iftar programına Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç, Cengiz Bekar, Muzaffer Boskurt ve Cüneyt Özban katıldı. Yönetim Kurulunun yanı sıra İftar programında Server Vakfı Yöneticileri, Birlik Haber-Sen Şube Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Temsilcileri, Üyeler, yetim çocuklar ve üniversite okumakta olan genç öğrenciler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle ve dualarla başlayan programda konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Ramazan’ın güzelliğinden, bereketinden, hayrından bahsetti ve davetlilerin 11 ayın sultanı olan Ramazan ayını kutladı.

Server Vakfına yaptıkları hayırlı işlerden dolayı tebrik ve teşekkür eden Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak; “Ramazanın huzuru ve güzelliğini bütün boyutlarıyla yaşamak, iman, kulluk ve kardeşlik düzleminde buluşabilme adına iftar sofralarımızı bu günde Server Vakfı aracılığı ile Yetim ve Üniversite öğrencisi kardeşlerimize açıyoruz.” dedi.

Dünyada yaşanan çocuk ölümlerine ve katliamlarına dikkat çeken Budak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Dünyada her gün 10 bin çocuk yetim kalıyor. Her yıl 2 buçuk milyon çocuk kaçırılıyor. Her yıl 22 bin çocuk açlık nedeniyle hayatını kaybediyor. Irak'ta 5 milyon, Afganistan'da 3 milyonun üzerinde yetim var. Suriye gözümüzün önünde… Her gün onlarca çocuk ölüyor, onlarcası yetim kalıyor. Bir tarafta duyarsız ve soğuk kelimelerin art arda dizildiği analizler yapılırken; hemen yanı başımızda insanlık ölüyor! İnsanlığımız ölüyor. Dünyanın bir yerlerinde kurgulanan senaryoların bize maliyeti acı, zulüm ve ölüm. Batılı emperyalistlerin oluşturduğu kaos ortamında insandan, insanlıktan konuşma derdindeyiz. Özellikle bölgemizden başlamak üzere dünyanın birçok yerinde yanan ateşlerin, yıkılan ocakların acısını içimizde hissederek insanlık kürsüleri oluşturmaya çalışıyoruz. Gürültü ve görüntü kirliliğine maruz kaldığımız bir zaman diliminde insanlığımıza dair değerleri anlatmak için Memur Sen ve Birlik Haber Sen olarak bu tür faaliyetleri çoğaltmayı amaç ediniyoruz.”

Gençlere çağrıda bulunan Ömer Budak, beklentilerini ve dileklerini iletti. Budak: “Kendine güvenen, aydınlık yarınları arayan, erdemli, şuurlu, bilgili, tarih bilinci ve millet aidiyeti yüksek, medeniyet değerlerine bağlı, duruşuyla yerli, bakışıyla evrensel yetişmiş gençlerle toplumu mamur, dünyayı imar etmenin artık sizlerin asli görevi olduğunu unutmamanızdır.” dedi.

İftar Programında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşlarının önemini vurguladı. Karagözoğlu, “Özelde kamu çalışanlarının hakkını aramanın yanı sıra, genelde ülke ve dünya meselelerinde her zaman demokrasiden yana olan, emek ve ücret politikası, demokratik bir hukuk devleti tanımına uygun olarak hareket eden, içinden neşet ettiği toplumu ilgilendiren bütün konularda gücü nispetinde sorumluluk alan Birlik Haber Sendikası 17 bini aşan üyesiyle, günümüzün en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisidir” dedi. Karagözoğlu “Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde ilk yetkiyi alan ve bir yıl sonra da “Genel Yetkili” sıfatını kazanan sendikanın 5 kamu kurumunda bulunan görevlilerinden biri de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu çatısı altında bulunuyor. Üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak için, ortak eylem ve çalışmalar yürüten, insani hak ve menfaatlerin korunması için, ahlaki kurallar ve evrensel hukuk çerçevesindeki çalışmalarından dolayı Birlik Haber Sendikasına buradan teşekkür ediyorum.“ sözleriyle konuşmasını bitirdi.