Yalçın, Birlik Haber-Sen’in 5.Olağan Genel Kurulu’nda Konuştu

01.08.2015 20:31

Yalçın, Birlik Haber-Sen’in 5.Olağan Genel Kurulu’nda Konuştu

Birlik Haber-Sen’in 5.Olağan Genel Kurulu Büyük Anadolu Otel'de geniş katılımla yapılıyor. Kongrede konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yalçın, sonucun Birlik Haber-Sen ailesi için hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Önceliğimiz kardeşliğimiz ve birliğimizdir. Birlik Haber-Senimizde birlikle, birlikte geleceğe yürüyeceğimiz bir kongre olmasını diliyorum” dedi.

Yol Haritamız; Hılful Fudul

Konuşmasına Memur-Sen'in kurulurken hangi misyon ve vizyonla kurulduğunu anlatarak başlayan Yalçın, Hılful Fudul örneğini hatırlatarak, "Hılful Fudul vicdan sahibi, duyarlı insanların, Kabile fark etmeksizin bir araya gelerek, hiç bir insanın rengine, ırkına, şekline bakmaksızın, herkesin hakkını hukukunu korumak için oluşturulan bir teşkilattır. Hz. Peygamber, kendisine nübüvvet geldikten sonra ‘bugün dahi çağırsalar orada (Hılful Fudul) bulunurum, orada bulunuşumu bir sürü Kızıldeveli’ye değişmem’ demişti. Bizler işte bu Hılful Fudul örneğinden yola çıkarak, bu adalet ve hukuk arama yoluna koyularak, 'yapamazsın' diyenlere inat, 'Yola çıkmışsın, inanmışsın ama bir çiçekle bahar gelmez ' diyenlere, 'Bütün baharlar bir çiçekle başlar ' diyerek bu yola koyulduk. Bugün 800 bini aşkın üyesiyle Türkiye'nin en büyük konfederasyonu haline geldik. Bu rüyanın gerçekleşmesine vesile olan Merhum Akif İnan'ın rüyası olan sizleri yürekten selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen’in sendikacılık anlayışında birlik, beraberlik ve milletin refahı olduğunu belirten Yalçın, kavga zemininde rekabet değil, rekabet zemininde akademik sendikacılık yaptıklarını dile getirdi. Yalçın, milletin arabasıyla, kaldırımıyla, dükkanıyla sorunu olmayan bir sendikacılığın mimarı olduklarının altını çizdi.

Taleplerimiz Masada, Şimdi Esaslı Teklifler Bekliyoruz

Memur-Sen’in Toplu Sözleşme taleplerine dair açıklamalarda bulunan Yalçın, kamu işvereninin Toplu Sözleşme masasına esaslı tekliflere gelmesini beklediklerini, bahane değil, çözüm istediklerini vurgulayarak, “Toplu Sözleşme masasına hazırız, yeni kazanımlar üreteceğiz. Toplu Sözleşme taleplerimizi ilettik. Bahane değil çözüm istiyoruz. Kamu işverenin Toplu Sözleşme masasına kamu çalışanlarının taleplerini karşılayacak maddelerle gelmesini bekliyoruz. Memur-Sen olarak, 2016 yılında; birinci ve ikinci altı ayda yüzde 8 zam ve 1 Ocak 2016’dan geçerli olmak üzere taban aylığına 150 TL zam, 2015 yılı ekonomik büyüme oranının yüzde 50’si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları kadar refah payı artışı, artı enflasyon farkı istiyoruz. 2017 yılında ise birinci ve ikinci altı ayda yüzde 7 zam ve 1 Ocak 2017’den geçerli olmak üzere taban aylığına 100 TL zam, 2017 yılında üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar refah payı artışı, artı enflasyon farkı istiyoruz” dedi.

Teröre, Yardım Ve Yataklık Gibi Bir Misyonumuz Yok

“Sizin emeğinizden Kamu-Sen, KESK pay alacaksa, alın terinizin karşılığını kasaya koymak zorundadır” diyen Yalçın, şu şekilde konuştu: “Masada yancılık yaparak, insanların zihnini bulandırmaktan başka bir işlevleri bulunmayanlar, bizim kazanımlarımıza laf atıyor, gevrek bakışlarla sendika ne işe yarıyor diyor. Hem promosyonların yüzde yüz çalışanlara dağıtılmasından yüzde yüz pay alacaksın hem de Memur-Sen’in kazanımlarına dil uzatacaksın, böyle bir sistematik yok. Bu sistematiğe itiraz ediyoruz. Toplu Sözleşme 1 Ekim’e alınsın diye teklif götüren ve CHP’den medet umanlara da sözüm; bizim ülkenin temeline dinamit koyanlara, kurulan hastanelerde yardım ve yataklık yapmak gibi bir misyonumuz yok. Bizim amacımız çalışanlarımızın acıyan, kanayan yaralarını tedavi etmek, milletimize hizmet etmektir. Yetkileri yok, etkileri yok, tek yaptıkları manipülasyon. Biz Memur-Sen olarak yetkiliyiz, etkiliyiz, 365 gün 24 saat esaslı sendikacılık yapıyoruz. Masa var, kasa var, tasa var, dolayısıyla Toplu Sözleşme'de olacak.”

Gücümüz Birlik ve Beraberliğimiz

Birlik Haber-Sen’in yeni bir başlangıç noktasında olduğunu dile getiren Yalçın, “Bu yıl Memur-Sen 5.Olağan Genel Kurul’larının olduğu heyecanlı bir yıl oldu. Genel Kurul’larımızın haricinde Toplu Sözleşme’nin olduğu önemli bir süreç daha var önümüzde. Ama bu teşkilat yürürken de çalışmayı başarabilmiş, dururken de çalışmayı başarmış bir teşkilattır. Bütün kritik süreçleri hep birlikte iyi bir şekilde geçirmek için hazır bir teşkilattır. İki adayla bir seçim yapıyorsunuz. Bütün demokratik toplumlarda da bu olağan bir durumdur. Bu arkadaşlarımızın hepsi bu teşkilatın zenginliğindendir. Bu anlamda Ömer Budak ve Ali Yaz’a bu anlamlı sorumluluğu gösterme cesaretinde bulundukları için teşekkür ediyorum. Birlik Haber-Sen'imizi de birlikte, birlikle bir genel kurulun olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında gündem dair değerlendirmelerde de bulunan Yalçın, son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki göstererek, “Kardeşliğimizi hedef alan terörü ve destekçilerini kınıyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan bu olayların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yalçın konuşmasının ardından Birlik Haber-Sen’in 5.Olağan Genel Kurulu’nda genel başkanlığa aday olan Ömer Budak ve Ali Yaz’ı kürsüye davet ederek, başarılar diledi.

Birlik Haber-Sen 5. Olağan Genel Kurulu’nda Divan Başkanlığını Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Divan Başkan Yardımcılıklarını Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, Bem-Bir-Sen Başkan Yardımcısı Gürkan Alper, Enerji Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cemil Şentürk, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu yaptı.

Divan Başkanı Mehmet Bayraktutar, yaptığı konuşmada, herkese birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “İslam dünyası ateş adlında, Ortadoğu’da savaşların ardı hiç gelmiyor. Böyle bir ateş çemberinin içerisinde Türkiye, birliğini muhafaza etmeyi sürdürüyor. Bu birliği bozmak için girişlimde bulunanlara fırsat vermiyor. Unutmayalım ki biz son kaleyiz. Biz ayrışırsak ümmet yalnız kalır. Şimdi kolkola daha sıkı girmeliyiz, dim dik ayakta durmalıyız” diye konuştu.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR