Uluslararası Emek ve Dayanışma Kongresi Memur-Sen’in Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

21.10.2022 09:30

Uluslararası Emek ve Dayanışma Kongresi Memur-Sen’in Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Gerçekleştirdiği uluslararası faaliyet ve kurduğu iş birliği ağıyla emek mücadelesinde küresel bir perspektif sunan Memur-Sen, İstanbul’dan emek dünyasına “emek sermayeden büyüktür” çağrısında bulunduğu Uluslararası Emek Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Avrupa ve Asya kıtasındaki 25 milyondan fazla emekçiyi temsil edecek olan Uluslararası Emek Konfederasyonu’nun kurulduğu Uluslararası Emek Kongresi’ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Memur-Sen’e bağlı sendikaların Genel Başkanları, kurucu ve gözlemci konfederasyonların temsilcileri katıldı.

Emek dünyasından temsilcilere hitap eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Kapitalizmin sağlıksız büyüme modeli insanlığı tahrip ediyor, emekçilerin hayatını yok ediyor” diyerek “Pandemi sonrası ortaya çıkan kriz, kapitalizmin sürdürülemez olduğunu ortaya çıkarmıştır” ifadelerini kullandı.

Dünyadaki eşitsizliğin ve sömürünün insanları açlığa sürüklediğini vurgulayan Bilgin, “Reel ekonominin üretimi, kârları aritmetik olarak artıyor ama finans kapitalizm kârları geometrik olarak artıyor. 2008’de yaşanan ekonomik kriz bunu doğruladı. Bugün de bu devam ediyor. Demek ki kapitalizmin iki insan hayatını tahrip eden bir büyüme modeli var. Her şeyden önce emekçilerin hayatını yok ediyor. Emek örgütlerinin, sendikaların, emeğin yanında olan siyaset anlayışlarının tam bu aşamada mücadelelerini yeni bir stratejiye dayandırmaları lazım. Eski anlayışlar geçersiz hale gelmiştir. Kıymetli Cumhurbaşkanımız Erdoğan ‘

Memur-Sen’in öncülük ettiği Uluslararası Emek Konfederasyonu’nun emek dünyasına yeni bir vizyon kazandıracağını belirten örgütün emek dünyasına motivasyon vereceğini ifade ederek, "Emek ve dayanışma bugün bizim temel kavramımızdır. Emeğe, dayanışmaya, sosyal diyaloğa, sosyal mücadeleye ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.