TRTDEKİ SÖZLEŞMELİ PERSONELLERİN DİKKATİNE

01.08.2015 20:31

TRTDEKİ SÖZLEŞMELİ PERSONELLERİN DİKKATİNE

Kadroya az kaldı...

 

TRT Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan ve KHK’den yararlanamayan sözleşmeli personellerle TRT Genel Müdürlüğü Naklen Yayın binasında bir toplantı yapıldı.

 

Yapılan toplantıya Birlik Haber Sen Genel Başkanı Şinasi GÜLCÜOĞLU, Genel Sekreter Gürbüz İNALTEKİN, Genel Mali Sekreter Ömer BUDAK, Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mevlüt BURGAÇ, Genel Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreteri M.Cemal ÇİVİ, TRT Şube Başkanı Yakup ÖZMEN , Yusuf HACIOĞLU, Murat ŞİMŞEK, Bünyamin AKTAŞ, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Temsilcimiz Aytemur YILDIR, Yönetim Kurulu Üyemiz UĞUR ÜLGEN, Ankara 4 nolu şube Teşkilat Sekreteri Talha DEMİRTAŞ, Olcay BÜYÜKDERE ve çok sayıda TRT de çalışan sözleşmeli personeller katılmıştır.

 

Genel Başkanımız Şinasi GÜLCÜOĞLU TRT’de çalışan sözleşmeliler için bu güne kadar Birlik Haber Sen’ in neler yaptığını ve bundan sonra da neler yapılacağını detaylı olarak çalışan arkadaşlarla paylaşmıştır.

 

Genel Başkan Şinasi GÜLCÜOĞLU ;

 

Türkiye’ deki tüm Kamu Kurumlarında sözleşmeli olarak çalışanların kadroya geçirilmesi için Sayın Başbakanın Memur Sen Konfederasyonu Genel Kurulunda vermiş olduğu sözden sonra Birlik Haber Sen olarak; TBMM Plan Bütçe komisyonunda yaptığımız çalışmaları,  TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim ŞAHİN ile yapılan görüşmeyi ve detaylarını anlattıktan sonra kendisinin Genel Müdürü ikna etmesi sonucu  Sayın Genel Müdürün sözleşmelilere kadro verilmesi için üzerine düşeni yapacağını söylemesini, TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim ŞAHİN’ in TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ile yaptığı görüşmeyi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK’ in sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi için gerekli çalışmayı yapıp Başbakana sunması noktasında yaptığımız katkıyı, Denizcilik Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM’ dan konunun çözülmesi için istenilen desteği, Enerji Bakanı Sayın Taner YILDIZ’ dan istenen desteği ve gelinen noktada sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi için top yekun bir hareket başladığını ve bu süreçten artık geri dönülemeyeceğini ve bu işin çözüm yerinin Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Birlik Haber Sen olacağını anlatmıştır.

 

Toplantıdan edindiğimiz izlenime göre bazı sendikaların sözleşmeli personelleri bu güne kadar oyaladığını, yalan söylediğini, ikinci sınıf insan muamelesi yaptıklarını, hor ve hakir gördüklerini ve sözleşmeli arkadaşlarında bu nedenle sendikal harekete güvenlerinin kalmadığını üzülerek gördük. 

 

TRT’ de çalışan sözleşmeli arkadaşlar kadroya dahil edilmeniz noktasında artık sona gelinmiştir. Bundan sonra hep birlikte siyasi ve bürokratik alanda çalışmalarımıza devam edip konuyu kamuoyu gündeminden düşürmemeliyiz.

 

Bu güne kadar misyonumuz ve insan odaklı sendikal anlayışımızın gereği sizleri hiç aldatmadık ve bundan sonrada günü kurtarmak için aldatmayı da asla düşünmüyoruz.

 

Sizlerden isteğimiz toplantı sonunda oluşan güzel havayı artırıp bizlere olan desteğinizi çoğaltmanızdır. Genel Başkanımız Şinasi GÜLCÜOĞLU’ nun dediği gibi “ Bu iş ya olacak yada olacak” saygılarımızla..

 

BİRLİK HABER SEN GENEL MERKEZİ  

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR