TRT’deki KİK Kazanımlarımız Bir Bir Yürürlüğe Giriyor

01.08.2015 20:31

TRT’deki KİK Kazanımlarımız Bir Bir Yürürlüğe Giriyor

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası’nın (Birlik Haber-Sen) ilk olarak 26.11.2014 tarihinde 440 sayılı dosyayla TRT Genel Müdürlüğüne müracaat edip sendikamızın internet sitesinden de 26.11.2014 tarihinde yayınladığımız daha sonra 2014 yılı 2. dönem Kurum İdari Kurulu Toplantısında ve sendikamızın yine internet sitesinden 31.12.2014 tarihinde gündeme getirdiği Takip Memurluğu talebimiz onaylanarak Resmi Gazetede yayımlandı.

Birlik Haber-Sen en son oturduğu 2014 yılı 2’inci dönem KİK toplantısında “Sınav şartı aranmayan münhal kadrolara atamaların yapılması ve ücret, grubu düşük olan gruplar da ise iyileştirme yapılması. Örneğin; -GİH sınıfındaki en alt düzeyden maaş alan, memur unvanlı personelin takip memuru ve araştırmacı kadrolarına atanması. (4 yıllık üniversite mezunu olanların 7 yıl, 2 yıllık üniversite mezunlarının 10 yıl ve lise mezunlarının ise 12 yıl çalışmış olmaları şartıyla Takip Memurluğuna atanmasını) talebinde bulunmuştu.

TRT’nin ise Birlik Haber-Sen’in bu talebine cevabı şu şekilde olmuştur: “Sendikanın talebi uygun görülmüş olup, Kurumumuzda memur kadrosunda istihdam edilen ve şartları tutan personelin kadrolarının takip memurluğu kadrosuna geçirilmesi çalışmaları devam etmektedir.”

Birlik Haber-Sen’in kararlı şekilde devam ettiği takip memurluğu 29 Ocak 2015 yılı Perşembe günü 29251 sayılı Resmi Gazetede KİK TOPLANTISINDA TALEP ETTİĞİMİZ gibi “EK-2’nin 34 sıra numaralı TAKİP MEMURU bölümünün 3’üncü kısmına aşağıdaki (ç) satırı eklenmiş ve mevcut (ç) satırı (d) satırı olarak teselsül ettirilmiştir. “ç. Tecrübe: Aylıksız izinde geçen süreler hariç olmak üzere, en az 2 yılı Kurumda geçmek kaydıyla; 4 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunları için 7 yıl, 2 ve 3 yıllık yükseköğrenim mezunları için 10 yıl, lise mezunları için ise 12 yıl memuriyet hizmeti bulunmak” şartıyla takip memurluğuna atanması kanunlaşmıştır.

Birlik Haber-Sen olarak, taleplerimizin takipçisi olduğumuzun bilinmesini isteriz. Bu zamana kadar hizmet kolundaki kamu görevlilerine kazındıran Birlik Haber-Sen’in bundan sonrada talep üreterek, kazanımlar elde etme devam edecektir.