TRT ŞUBEMİZİN DELEGE SEÇİMİNDE DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞANDI

13.04.2016 14:08

TRT ŞUBEMİZİN DELEGE SEÇİMİNDE DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞANDI

Geçtiğimiz dönemde TRT’de faaliyet gösteren iki şubemizin birleşmesiyle oluşan yeni şubemizin yönetimini belirleyecek olan delege seçimde 924 üyemiz oy kullandı. 100 delegenin belirlendiği seçimde 890 geçerli oy bulunurken 34 oyda geçersiz sayıldı.

TRT Genel Müdürlüğü içerisinde yer alan Birlik Haber-Sen TRT Temsilciliği’nde ve ülke genelinde TRT Müdürlüklerinin bulunduğu illerde saat 09:00 da başlayan seçim akşam saat 17:00’ a kadar devam etti. Bütün sendikalara örnek teşkil edecek şeffaflıkla gerçekleşen seçime üyeler, sabah saatlerinden itibaren yoğun bir ilgi göstererek sandığa adeta akın ettiler. Yaklaşık 1500 üyenin oy kullandığı, seçimde, 100 delege seçildi. Seçilen bu 100 delege TRT Şubemizin yeni yönetiminin oluşmasını sağlayacak.

Genel Merkez Yönetimimizden Sandıklara Ziyaret

TRT Genel Müdürlüğü içerisinde yer alan Birlik Haber-Sen TRT Temsilciliği’nde yapılan seçim Genel Başkan Yardımcılarımız Mevlüt Burgaç, Cüneyt Özban ve Muzaffer Boskurt’un gözetiminde gerçekleşti.

Seçim sandıklarını günün ilerleyen saatlerinde Genel Başkanımız Ömer Budak, Genel Başkan Vekilimiz Gürbüz İnaltekin ve Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Bekar ziyaret etti.

Seçimlerin şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi konusunda ellerinden geleni yaptıklarını belirten Genel Başkanımız Ömer Budak, yapılan bu seçimin örnek teşkil ettiğini ve demokratik şartlarda gerçekleştiğini söyledi. Bütün adayların Birlik Haber-Sen’e daha iyi bir hizmet vermek için mücadele ettiklerini belirten Budak, sonuç ne olursa olsun kazananın Birlik Haber-Sen olacağını ifade etti.