TRT ile Görüştüğümüz KİK Taleplerimizin Takipçisiyiz

01.08.2015 20:31

TRT ile Görüştüğümüz KİK Taleplerimizin Takipçisiyiz

Genel Yetkili Sendikamız Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) arasında yapılan 2014 yılı birinci dönem Kurum İdari Kurulu’nda (KİK) görüştüğümüz taleplerimizin takipçisiyiz.

Genel Yetkili Sendika olarak geçtiğimiz Mayıs ayında TRT Genel Müdürlüğü ile yaptığımız KİK toplantısında görüşülen ve çözüm bekleyen konulardan biri olan, Toplantı Tutanağının 3. Maddesinde yer alan “20 yıl üzerinde görev yapan lise mezunu memurlara “takip memuru”, üniversite mezunu memurlara “araştırmacı” kadrosu verilmesi. Koruma ve Güvenlik memurları ile Bekçi kadrosundaki lise ve üniversite mezunu olanların ihtiyaç olan birimlere memur olarak atanmalarını“ talep etmiştik. Fakat bu taleplerimiz hakkında henüz bir gelişme yaşanmamış, bu statüde bulunan kurum çalışanları ise konu ile ilgili yaşadıkları sıkıntılarını ve taleplerini bizlere iletmişlerdir.

Bizde genel yetkili sendika olarak, en düşük düzeyde maaş alan personellerin moral, motivasyonunu bozan bu durumun düzeltilmesi için TRT Genel Müdürlüğü’ne yazdığımız yazıyla talebimizin yeniden revize edilmesini, çalışanların istediği şekilde uygulanmasını istedik.

İşte TRT Genel Müdürlüğüne Yazdığımız Yazı:

DİĞER HABERLER