TRT Genel Müdürlüğü Önünde "Özgür Basın Özgür Filistin" Eylemi Gerçekleştirildi

27.10.2023 17:57

TRT Genel Müdürlüğü Önünde "Özgür Basın Özgür Filistin" Eylemi Gerçekleştirildi

Bugün TRT Genel Müdürlüğü önünde düzenlenen eylemde Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Filistin'de yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Budak konuşmasına, "Değerli basın mensupları, Kıymetli Filistin Sevdalıları, İsrail, 1947 yılından beri yürüttüğü işgal ve soykırımı 7 Ekim’den bu yana tarihin en korkunç katliamlarından birini dönüştürdü. Hangi sözü söyleseniz, Hangi çığlığı atsanız boş. Orada, Filistin’de, İnsanlar kendi vatanlarında İsrail tarafından bir soykırıma tabi tutuluyorlar" şeklinde başladı.

Budak, "İsrail… Çocukları öldürüyor… Kadınları öldürüyor… Hastaneleri bombalayarak toplu katliam yapıyor. Mabetleri bombalıyor. Okulları bombalıyor… Dünya üzerindeki tüm medeniyetleri inşa eden erdemlere aykırı bu vahşetin gerçeklemesine şahit olmamızı ve kalplerimizde, zihinlerimizde tepki doğmasını sağlayan, Büyük bir fedakârlıkla mesleğini icra eden basın mensuplarını da katlediyor" dedi.

Budak, Siyonist terörün iki yüzlü batılı basın aracılığıyla yaptığı propaganda ve medya manipülasyonuna da dikkat çekerek, "Siyonist terör iki yüzlü batılı basın eliyle servis ettiği görüntüler eşliğinde şehit edilen Filistinlileri istatistiki bir ayrıntıya indirgiyor, Adeta katili gizleyip, kurbanı katil gibi gösteriyor. Gerek İsrail bombalarıyla katledilen basın mensuplarının insan üstü gayretlerini, Gerekse canı pahasına oradaki vahşeti gözler önüne serme mücadelesi veren tarafsız, adil bir şekilde görevlerini icra eden basın mensuplarının hizmetlerini büyük insanlık ailesi asla unutmayacaktır" şeklinde konuştu.

Budak, ayrıca batılı medya kuruluşlarının İsrail'in savaş suçlarını örtbas etmek için düzenlediği dezenformasyon kampanyasını kınayarak, "Bu medya kuruluşları, katili kurban, kurbanı da katil gibi göstererek gerçeği çarpıtıyor. Şu ana kadar İsrail’in katlettiği 18 gazeteciye ilişkin üç maymunu oynuyorlar" dedi.

Budak, konuşmasını sonlandırırken küresel adaletsizliklere ve uluslararası sistemdeki çarpıklıklara dikkat çekerek, "Dünya barışı için hep birlikte mücadele edelim" çağrısında bulundu.