TRT ÇALIŞANLARIYLA BİR ARAYA GELDİK

23.01.2016 12:25

TRT ÇALIŞANLARIYLA BİR ARAYA GELDİK

Birlik Haber-Sen TRT Şubesi'nin düzenlediği programda Birlik Haber-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile TRT çalışanları bir araya geldi. PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü Lokalinde yapılan programa Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Cüneyt Özban ve Ahmet Karagöz, Birlik Haber-Sen TRT Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Birlik Haber-Sen PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü 17 No'lu Şube Yönetimi ve çok sayıda TRT çalışanı katıldı.

Programda konuşan Genel Başkan Ömer Budak TRT çalışanlarına, Birlik Haber-Sen'in vizyonu, misyonu, kazanımları ve TRT'yi ilgilendiren çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. 'Halka hizmet, Hakka hizmettir' vizyonuyla çalışmalar yaptıklarını belirten Budak, Birlik Haber-Sen'in insanı merkeze alan, milletimize ve insanlığa “nasıl bir iyilik yapabilirim” düşüncesiyle örgütlendiğini söyleyerek, inançları gereği hizmeti kendilerine görev addettiklerini ifade etti. Budak ''Birlik Haber-Sen, gerek ülkemiz için olsun gerekse yetkili olduğu kurumlarda olsun, hizmet aşkıyla yanıp tutuşan gönül erleri topluluğudur. Güzide kurumumuz TRT'de 3 yıldır Genel Yetkili Sendika sıfatı ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sadece 3 yıldır yetkili sendika olmamıza rağmen TRT'de bir çok tarihi kazanıma imzamızı attık. Diğer sendikaların yapamadığını, hatta hayal dahi edemediğini biz sadece 3 yılda yaptık. TRT'de problem çözmek yerine problem üstüne problem koyan; genel olarak yerinde sayan sendikalardan yetkiyi aldığımız tarihten itibaren hizmete talip olduğumuzu gösterdik. Toplu sözleşme masalarından eli boş kalkan olmadık. Aldık elimize taleplerimizi, kapı kapı dolaştık. TRT çalışanını mutlu etmek için bütün şartları zorladık. Bakanlarla, milletvekilleriyle ve gerekli üst düzey bürokratlarla sürekli temas halinde olduk. Mücadelemiz sizlerin desteğiyle devam edecektir.'' şeklinde konuştu.

3.Dönem Toplu Sözleşmesi'ndeki kazanımlara da kısaca değinen Budak ''%11.3 oranında zam alarak tarihin en yüksek zammını elde ettik. Cuma namazı iznini 2 saate çıkardık. TRT'de Yapım ve Yayın hizmetlerinde görev yapan personele aylık 100 TL ilave ücret ödenmesini sağladık. Yayında çalışan personelin nöbet değişimlerinde servis hizmeti sağladık. Bir çok kurumda iptal edilmesine rağmen giyim yardımını elde ettik.''diye konuştu.

Giyim yardımı konusunda, Sayıştay'ın giyim yardımı verilmemesi için tuttuğu raporu bildiklerini söyleyen Budak, ''Sayıştay, TRT'de bir denetleme yaptı. Denetleme sonucu TRT'ye giyim yardımı yapılmamasını raporladı. Bu rapordan haberimiz var. Biz gerekli şartları zorlayarak alnımızın akıyla bu kazanımı TRT çalışanlarına armağan edeceğiz. Gerekli yerlere gerekli müracaatlarımızı yapıyoruz. Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş ve Bakanlarımızla sürekli temas halindeyiz. Bu pürüzleri çözerek bu yıl da TRT çalışanlarının giyim yardımı alması için elimizden ne geliyorsa yapacağız'' şeklinde konuştu.