TRT 12 No’lu Şubeden Demokrasi Şöleni

01.08.2015 20:31

TRT 12 No’lu Şubeden Demokrasi Şöleni

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) TRT 12 No’lu Şube’nin 2’inci Olağan Genel Kongresi’nde demokrasi şöleni yaşandı. Şube Başkanlığına Tarık Sami Demirci seçildi.

TRT Genel Müdürlüğü A Blok Adnan Öztrak Konferans Salonu’nda gerçekleşen kongreye Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Cemal Çivi, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Budak, Mevlüt Burgaç, M. Salih Yıldırgan, Birlik Haber-Sen TRT 22 No’lu Şube Başkanı Cüneyt Özban, Birlik Haber-Sen İstanbul Avrupa Yakası 15 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ural, Birlik Haber-Sen İstanbul Anadolu Yakası 3 No’lu Şube Başkanı Cengiz Bekar, Birlik Haber-Sen Kocaeli 12 No’lu Şube Başkanı Tacettin Mazlum, Birlik Haber-Sen Adana 4 No’lu Şube Başkanı Hasan Toka, Birlik Haber-Sen Muş İl Başkanı Muzaffer Boskurt, Birlik Haber-Sen 17 No’lu Şube Başkanı Evren Akpınar, Birlik Haber-Sen 4 No’lu Şube Başkanı Ali Yaz, Birlik Haber-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Mollaoğlu, Birlik Haber-Sen TRT 22 No’lu Şube yönetim kurulu üyeleri ve 12 No’lu Şube delegeleri katıldı.

Divan Başkanlığını Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Burgaç’ın, divan üyeliğini Birlik Haber-Sen 17 No’lu Şube Başkanı Evren Akpınar, TRT 22 No’lu Şube Başkanı Cüneyt Özban, İstanbul Avrupa Yakası 15 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ural, İstanbul Anadolu Yakası 3 No’lu Şube Başkanı Cengiz Bekar’ın yaptığı kongrede konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, kongrenin başta Birlik Haber-Sen’e, TRT çalışanlarına ve 12 No’lu şubeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sendikal açıdan yaşanan bazı olayların kabul edilmeyeceğine vurgu yapan Genel Başkan İnaltekin, göreve geldikleri günden beri TRT’ye ayrı bir önem verdiklerini belirterek son zamanlarda bazı kendini bilmezlerin ayrılıkçı tutum takındıklarını ve Birlik Haber-Sen’i yıpratmaya yönelik çalışmalar yapıldığını söyledi. İnaltekin, Birlik Haber-Sen’in adına münhasır bir şekilde üyesiyle, delegesiyle genel merkez yönetimiyle, şube yönetimleriyle ve il yönetimleriyle birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu ifade ederek, bu birlik ve beraberliği hiç bir şeyin bozmayacağını, bozmak için fitne üretenlerin ise emellerine varamayacağını kaydetti.

Göreve geldikleri günden beri adil bir yönetim sergilediklerine dikkat çeken Gürbüz İnaltekin, “Biz görevi üstlendiğimiz günden bu güne hiçbir şekilde ideolojik sendikacılık yapmadık. Herkesin fikrine, düşüncesine, inancına ve yaşam tarzına saygı duyarak, kamu çalışanlarının sosyal, özlük ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi için gece gündüz çalışıp emek verdik. Bunu sizlerde gördünüz. Biz bu şekilde hareket ederken son zamanlarda bazı kişi ve guruplar kendi kafalarına göre hareket edip, kendilerince genel merkez yönetimini hiçe sayarak hiçbir yerde görülmemiş girişimlerde bulunuluyor. Bu girişimleri TRT Genel Müdürlüğü tarafından da hoş karşılanmadığı gibi tarafımızca da kınanmaktadır. Birlik Haber-Sen her zaman birlik ve dirlik içinde olacaktır. Bundan kimsenin kaygısı olmasın. Bu birliği de dağıtmaya kimsenin gücü yetmez. Çünkü biz fitne değil kazanım üretiyoruz. Allah her zaman çalışandan ve doğrudan yanadır. Kulları da yapılan hizmeti görmektedir. Fitneyi her zaman bu teşkilattan uzak tutacağız” şeklinde konuştu.

Birlik Haber-Sen’in ilk defa oturduğu 2014-2015 toplu sözleşme masasında ve KİK toplantılarında TRT çalışanları için verdiği mücadeleye değinen İnaltekin, bu toplantılarda elde edilen kazanımları da anlattı.

TRT 12 No’lu Şube Başkanı Tarık Sami Değirmenci, ise selamlama konuşması yaparak şunları söyledi: “Bana gösterilen bu teveccühü boşa çıkarmayacağımdan emin olmanızı isterim. Sendikamız ve üyelerimiz için gece gündüz çalışacağım. Üye sayımızın artması için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Erdemliler hareketi olan bu sendikada eğilmeden bükülmeden hak ne gerektiriyorsa o şekilde yolumuza devam edeceğiz.”