Toplu Sözleşme Hakem Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

03.09.2023 22:27

Toplu Sözleşme Hakem Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Ankara, 4 Eylül 2023 – Türkiye'nin en büyük kamu görevlileri sendikası olan Memur-Sen, 2024-2025 yıllarına dair kamu görevlileri ve emeklilerine uygulanacak mali, sosyal ve özlük haklarını içeren 7. Dönem Toplu Sözleşme metninin Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. Bu gelişme, 1 Ağustos'ta başlayan ve 22 gün süren zorlu müzakerelerin ardından geldi.

Memur-Sen, 11 hizmet kolunda yetkili olduğu genel toplu sözleşme sürecini, birçok yeni hak ve kazanım elde ederek tamamladı. Sendika, elde edilen başarıları; enflasyon karşısında ezilen maktu tutarların katsayıya çevrilmesi, kapsamının genişletilmesi ve yeni haklar elde etme şeklinde sıralıyor.

24 Temmuz itibariyle Kamu İşvereni'ne sunulan teklifler, kamu görevlileri tarafından büyük bir takdirle karşılandı ve resmi kamu kurumları tarafından da haklılığı tespit edildi. Memur-Sen, akademik sendikacılık anlayışını da bu süreçte tescilledi.

Hükümeti temsilen Kamu İşvereni'nin yetersiz teklif getirme ve enflasyon altında artışta ısrar etmesi nedeniyle Genel Toplu Sözleşme, uzlaşmazlıkla ve 50 maddeyi içeren bir Toplantı Tutanağı ile sonuçlandı. Hakem Kurulu'nda da sendikamızın tekliflerine objektif bir gözle bakılmadığı ve adil karar verme iradesinden uzak durulduğunu üzülerek belirtmek isteriz.

Toplu sözleşme süreci ve Hakem Kurulu kararı ile ilgili detaylı bilgi ve ekonomik değerlendirmelerimiz, şerh kısmında geniş bir şekilde yer almaktadır. Elde edilen yeni kazanımların kamu görevlilerine ve emeklilerine hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

 

Resmi Gazete'de yayımlanan detaylı bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

7. Dönem Toplu Sözleşme Hizmet Kolları Kazanımları

7. Dönem Toplu Sözleşme Genele Yönelik Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR