Teşkilat Çalışmalarımız Devam Ediyor

01.08.2015 20:31

Teşkilat Çalışmalarımız Devam Ediyor

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin ve Genel Başkan Vekili Mehmet Cemal Çivi, Sakarya, Tekirdağ ve İstanbul 15 nolu Şube’nin teşkilat çalışmalarına katıldı.

Genel Başkan İnaltekin ve Genel Başkan Vekili Çivi ilk olarak Sakarya’ya giderek burada Birlik Haber-Sen il başkanlığını ziyaret ettiler. Bir süre il başkanlığında Birlik Haber-Sen üyeleriyle sohbet eden Gürbüz İnaltekin ve Cemal Çivi, daha sonra Sakarya PTT Başmüdürlüğüne giderek burada PTT çalışanlarıyla bir araya geldiler. Çalışanların şikayet ve sıkıntıları dinleyen Genel Başkan ve Vekili daha sonra Sakarya PTT Başmüdürünü ziyaret ettiler.

Sakarya’nın bütün ilçe ve PTT şubelerini gezen Genel Başkan İnaltekin ve Genel Başkan Vekili Çivi, Sakarya’daki çalışmalarını bitirerek Tekirdağ’a geçtiler. Burada da çok sayıda Birlik Haber-Sen üyesi ve PTT A.Ş. çalışanlarıyla bir araya gelen İnaltekin ve Çivi, burada da Tekirdağ PTT A.Ş. Başmüdürünü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Sakarya ve Tekirdağ teşkilat çalışmalarının ardından Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, ve Genel Başkan Vekili Mehmet Cemal Çivi, İstanbul 15 nolu Şube’nin düzenlediği boğazda kahvaltı turuna katıldılar.

Çok sayıda Birlik Haber-Sen üyesinin ve ailesinin katıldığı kahvaltılı boğaz turunda bir konuşma yapan Genel Başkan Gürbüz İnaltekin, toplu sözleşmede elde ittikleri kazanımlara değinerek, 2014-2015 toplu sözleşme kazanımlarının tüm kamu çalışanları ve emekliler açısından çok kazançlı olduğunu söyledi.

Toplu Sözleşme Masası’nda PTT A.Ş çalışanları için devrim niteliğinde kazanımlar elde ettiklerini kaydeden İnaltekin, şunları söyledi: “Hem konfederasyon olarak hem de genel yetkili sendika olarak toplu sözleşmede birçok kazanım elde ettik. Daha sonrasında KPDK’ ya katılarak buraya da birçok taleple gittik. Sendika olarak güçlenirken aynı zamanda ekmeğimizi de büyütmek istiyoruz. Toplu sözleşmede elde ettiğimiz kazanımlarla sorunların bitmediğini biliyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. PTT A.Ş. çalışanlarının Cihet parselizasyonu yapılırken sadece gönderi adetleri değil, ilin demografik yapısını, nüfus ve yerleşim yoğunluğu gibi yan etkenlerinde göz önüne alınması için çalışmalar yürütüyoruz. Büyükşehir olan illerde yaşanan bu sıkıntıların giderilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Yetkili kurumlarla sürekli iletişim içindeyiz. Çalışmalarımızın sonuç vermesi için sizlerin duasını ve desteğini bekliyoruz” dedi.

İstanbul Avrupa yakası 15 nolu şubenin düzenlediği kahvaltıya Birlik Haber-Sen Genel başkan Yardımcısı Ömer Budak, Mevlüt Burgaç, İstanbul Avrupa yakası 15 nolu şube başkanı Mehmet Ural ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.