Teşekkürler Haberleşme Hizmet Kolu Çalışanları

01.08.2015 20:31

Teşekkürler Haberleşme Hizmet Kolu Çalışanları

Kamuda görev yapan Memurların üye olabildikleri Memur Sendikalarının üye sayıları, sendikalar ve kurumlar arasında, 2012 yılı üye sayılarının baz alınarak hazırlandı tutanakların imzalanması ile belli oldu.

 

Haberleşme hizmet kolunda faaliyet gösteren kurumlarda (PTT, TRT, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, RTÜK ) ve bu kolda çalışan memurların üye olabildiği sendikalar arasında yer alan ve Memur Sen Konfederasyonuna bağlı olarak faaliyet gösteren Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (BİRLİK HABER SEN ) yaklaşık 35.000 kişinin çalıştığı hizmet kolunda, 12.250 kayıtlı üyesiyle GENEL YETKİLİ SENDİKA oldu.

 

1992 yılında kurulan sendikamız zor günlerden geçerek bu günlere gelmiştir. Ekonomik krizler, birbirini takip etmiş, dönemin siyasal yaklaşımları, idarecileri sendikamızı adeta ezmiş, sindirmiştir. Bununla da kalmayıp bir gecede yandaş sendikaların üye sayılarını 30 binlere çıkarmalarını sağlamışlardır.

 

Birlik Haber-Sen yöneticileri, üyeleri ile el ele vererek bu baskıcı tutuma karşı başkaldırmış, şahlanmış ve direnişe geçmiştir.

 

Derin devletin sığ işbirlikçileri, kurum ve kuruluşları parsellemiş, her türlü zulmü meşru görmüşlerdir.

 

Değişen iktidarla birlikte ülkemiz, yavaş yavaş normalleşmeye başlamış, hukuk ve demokrasi kısmen de olsa uygulanır hale gelmiştir. Bu günlerde de millete efendilik etmeye çalışanlar, hukuku ve demokrasiyi hazmetmeye çalışmış, hazmedemeyenler ise birer birer yok olmuştur.

 

Yine o günlerde, bürokratik, siyasi ve sendikal vesayetin hakim olduğu ülkemizde, milletin sinesinden gelen Memur-Sen, “Millete efendilik olmaz ancak hizmetkarlık olur” anlayışı ile hizmet sendikacılığını ön plana çıkarmıştır. O günlerden günümüze kadar da, Memur-Sen, insanlık onuru için mücade etmiş ve etmeye de devam edecektir.

 

Emeğin ve Emekçinin bayramı olan 1 Mayıs’ta birliktelik sergileyemeyenler, Memur-Sen’in yetkili olmaması için ellerinden geleni yapmışlar ve her türlü çirkin ittifakı kurmuşlardır.

 

Memur-Sen’in, hizmet aşkının çatısı altında filizlenen Birlik Haber-Sen, millete hizmet amacıyla 20 yılık saltanatı yıkmanın peşindeydi. Bu doğrultuda, 20 yılllık saltanatı yıkılan rantiyeciler, çirkin yüzlerini ortaya çıkarmış, millete hizmet amacına adım adım yürüyen Birlik Haber-Sen’i engellemek adına, hergün iftira ve hakaretler ile bu yola engeller koymaya çalışmışlardır. Ama nafile... Birlik Haber-Sen iş kolumuzdaki onca olumsuzluklara, çirkin saldırılara rağmen yetkiye, Hizmete talip olmuştur.

 

Şimdi sizlere kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkının nasıl verildiğini hatırlatmak istiyorum. Anayasamıza kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkının verildiği refarandum paketinin oylanmasında, sağımızdaki ve solumuzdaki konfederasyonlar adeta demokratikleşmeye karşı çıkmış ve hatta “bu millete bu kadar demokrasi çok, nelerine lazım” gibi söylemlerde bulunmuşlardır. Kimileri Ergenekoncuları ağırlamış, kimileri KCK ile işbirliği yapmıştır. Bu süreçte Memur-Sen ve bağlı sendikalar, demokratikleşmeyi yeterli bulmamış fakat sivilleşme adına referandumda “yetmez” ama “EVET” demiştir.

 

Memur-Sen’in katkılarıyla yapılan Anayasa değişikliği sonucunda, yapılan toplu sözleşmelerde, kıytırık zamma karşın Memur-Sen çatısı altındaki sendikalar, çok ciddi kazanımlar elde etmiştir. Buna karşın hizmet kolumuzda yetkili sendika, hakkınızı almaya gidiyoruz bahanesi ile attıkları her adımda olduğu gibi,  toplu sözleşme masasından da elleri boş dönmüştür. Elleri boş döndüğü gibi, attıkları yalan dolu mesajlar, asılsız bilgiler,  bilgi kirliliğine neden olmuş,  bu kirlilikte boğulmamak için attıkları mesajları inkâr eder hale gelmişlerdir.

 

Hizmet kolumuzun değerli çalışanları; attıkları çirkin iftiralar, yalanlar ve çamurlar içinde kendini gizlemeye çalışanların hesap verme vakti gelmiştir. Birlik Haber-Sen, o çamura iyice bulanarak kamufle olmaya çalışanların bataklıklarını kurutmuş, sizlerin huzurunda hesap vermek için ortaya çıkarmıştır.

 

Artık yeni, şeffaf ve her platformda kürsünün öncelikle çalışana, emekçiye ait olduğu bir dönem başlamıştır. Bu dönem, hizmet sendikacılığının dönemi olacaktır. Birlik Haber-Sen siz değerli çalışanlarımızdan emanet aldığı yetkiyi, zafer sarhoşu olmadan, bizimkiler-ötekiler-berikiler şeklinde ayrıma gitmeden, tüm çalışanları kucaklayarak, siz çalışanlarımızın hak ve menfaatleri doğrultusunda kullanacaktır. Birlik Haber-Sen bir zafer kazanmamıştır, hizmet sendikacılığı kazanmış, sendika adı altında birleşen rantiyeciler kaybetmiştir.

 

Farklılığımızı ve farkındalığımızın ortaya konacağı bu dönemde, kronikleşen sorunlarımızın çözümü için elimizden geleni sonuna kadar yapacağımızı bilmenizi isteriz. Bu çerçevede illerde il başkanlarımızla irtibata geçmeniz, sorunların yerinde ve anında çözülmesi için yeterli olacaktır.

 

Buradan İl Başkanlarımıza seslenmek istiyorum. Hizmet sendikacılığının, 'yetkili sendika' vasfıyla taçlandırılması sürecinde gecenizi gündüzünüze katarak yaptığınız özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Artık dönem, hizmet etme dönemidir. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hiçkimseyi ötekileştirmeden, ayırmadan, "önce insan, önce hizmet" prensibi ile çalışmaya devam edeceğinizden hiç süphemiz yoktur.

 

Hizmet sendikacılığını yine ön planda tutacağımız ve siz değerli çalışanlarımızın haklarını korumak adına sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğimiz önümüzdeki dönemde, Genel Yetkili Sendika Birlik Haber-Sen’dir; hepimize hayırlı olsun.

 

Son olarak, hizmet kolumuzun değerli çalışanları başta olmak üzere idarecilerimize, sendikal rekabetin yoğun yaşandığı şu dönemde gösterdikleri tarafsız, bağımsız ve demokratik tutum ve davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum.

 

Emeği geçen herkese teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.

                                                                                                                 

                                                                                                                                           Gürbüz İNALTEKİN

                                                                                                                                               Genel Başkan