SSKlı Memur Eşine Tayin Fırsatı

01.08.2015 20:31

SSKlı Memur Eşine Tayin Fırsatı

Devlet memurlarının yer değiştirme yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, eş durumundan tayinler genişletildi.

Eş durumundan yer değiştirmek isteyen memurlar için yeni bir imkân var. Memurun eşi SSK'lı çalışıyor ya da Bağ-Kur'lu olarak kendi işini yapıyorsa o şehre tayin fırsatı olacak. Ancak bazı şartlar var.

Devlet memurlarının yer değiştirme suretiyle atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 16.08.2014 tarihinde 29090 sayılı Resmi Gazete'de sayılı yayımlandı. 

Buna göre; artık memurun eşi kamu görevlisi olmasa da yer değiştirme talebi yapılabilecek. Atama dönemi beklemeden yer değiştirmek isteyen memurlar için aile birliği mazeretinde eşlerinin memur olmaları şartı kaldırıldı. Memurlar artık eşleri SSK ya da Bağ-Kurkapsamında çalışsa bile il değiştirme talebinde bulunabilecek. Bunun için memurun eşinin bir hizmet akdiyle SSK'lı olarak ya da kendi işyerini açarak Bağ- Kur'lu olarak çalışması şartı bulunuyor. Ayrıca bu kurumlara kesintisiz son 3 yıl sosyal güvenlik primi ödemesi şartı da bulunuyor. Memurların eğer eşleri milletvekili, belediye başkanı, muhtar veya noter olmuşlarsa yine onların bulunduğu şehre tayin isteme hakkı tanınıyor. Bunun için başvuracak memurlar, primlerin yatırılması ile ilgili belgeleri ve evlilik kayıtlarını da ilgili kurumlara iletecek. Memurlar ayrıca can güvenliği, sağlık durumu gibi mazeretlerle de yer değiştirme talebinde bulunabilecek. 

Yönetmelik İçin Tıklayınız

Yönetmelik Metni İçin Tıklayınız