SINAVDAN 70 PUAN ALAN MEMUR OLSUN

01.08.2015 20:31

SINAVDAN 70 PUAN ALAN MEMUR OLSUN

 PTT Genel Müdürlüğüne iletmiş olduğumuz PTT memur görevde yükselme sınavı ile  ilgili talebimiz yazımızın içeriğinde mevcuttur.

 

PTT Genel Müdürlüğü’ nün 2011 yılına kadar uygulamakta olduğu gibi kurumda görev yapan 4 yıllık fakülte mezunu Posta Dağıtıcısı, Şoför, Aşçı ve Hizmetlilerin sınavsız olarak memur yapılması talebimizi ve yaptığımız bu konuda yaptığımız çalışmaları kamuoyu yakından takip etmektedir.


Ancak bütün girişimlerimize rağmen PTT Genel Müdürlüğü bu talebimizi memurluğa geçebilecek kişi sayısının fazla olması ve dolayısıyla dağıtımda ciddi bir eksikliğin oluşacağı ve başdağıtıcılık için yeterli kriterlere uygun personel kalmayacağı gerekçesiyle kabul etmedi.

 

Sınava 100 kişinin alınacağı bilgisinden sonra yaptığımız girişimlerden sonra sınava girecek kişi sayısı 500’ e çıkarılmıştı.

 

21/12/2013 tarihinde yapılan Memur Görevde Yükselme Unvan Sınavına PTT A.Ş.’ de 5 yıl ve daha fazla görev yapmış olan 4 yıllık fakülte mezunu Posta Dağıtıcısı, Şoför, Aşçı ve Hizmetlilerden oluşan 1630 kişi girmiştir. Yapılan bu sınavdan 70 barajını geçecek 500 kişi PTT Genel Müdürlüğünce memuriyete başlatılacaktır.

 

21/12/2013 tarihinde yapılan bu sınavda sorulan soruların bazılarının ve açıklanan bazı cevapların yanlış olabileceği ve sınav anında usule uygun olmayan ortamların olabileceği ( kimlik tesbiti yapılmadığı, cep telefonu kullanımının serbest olduğu v.s. ) üyelerimiz tarafından sendikamıza yakınma şeklinde iletilmiştir.

 

Sınavla ilgili sendikamıza gelen yukarıdaki şikayetlerden sonra PTT Genel Müdürlüğü’ ne yaptığımız yazılı müracaatta şikayetlerin ve yanlış soruların incelenmesi talebinde bulunduk.

 

Değerli PTT Personelleri; Bu sınavı biz yaptırmadık eğer PTT Genel Müdürlüğü arşivlerini incelerseniz sınav yapılması kararının Birlik Haber Sen’ in yetkili sendika olmadığı zamanlarda alındığı görülecektir. Bu konuyu o dönem yetkili olan sendikaya taşımak bizce daha doğru olacaktır.

 

Değerli dostlar bir başka konuda sınavın iptal edilmesi için yapılan girişimlerdir. Biz eğer bir yanlışlık veya adam kayırma varsa ve bu ispat edilirse sınavın iptal edilmesi yönünde taraf oluruz. Fakat böyle bir şey yoksa ve sınav iptal edilirse bu sınavın bir daha açılmama olasılığını göz önünde bulundurmakta fayda vardır. Neticede bütün arkadaşlarımız uzun bir süredir bu sınavın açılmasını beklemekte ve gece gündüz ders çalışmaktadır. Emeğe saygı düsturu ile biz bu arkadaşlarımıza saygı duyuyoruz ve ispat edilene kadar kimsenin suçlu ilan edilmesini istemiyoruz.

 

Arkadaşlar biz her zaman çalışanın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu doğrultuda 70 puan alan bütün arkadaşlarımızın bu sınavı kazandığını düşünüyoruz, bu nedenle de PTT Genel Müdürlüğünden 70 puan barajını geçen bütün arkadaşlarımızın sınavı kazanmış olarak kabul edilmesini ve 70 puan barajını geçen bütün arkadaşlarımızın memuriyete geçirilmesini yazımızın ekinde de görüleceği üzere talep ediyoruz.

 

Ayrıca PTT Genel Müdürlüğü’ nden bir başka talebimiz ise memuriyete geçen bütün arkadaşlarımızın imkanlar ölçüsünde görev yaptıkları illerde değerlendirilmesidir.

 

Değerli arkadaşlar; Birlik haber Sen olarak bizler her zaman siz çalışanların yanında olduk bizim haklılığımız bir çok konuda ortaya çıkmıştır ki bunun doğruluğunu bir sendikanın Genel Başkanının itiraf niteliğinde kaleme aldığı 17 sayfalık yazıdan da net olarak anlaşılmaktadır.

 

Bu doğrultuda PTT genel Müdürlüğü’ ne yaptığımız yazılı müracaatı incelemenizi ve kimin üzüm yemenin kiminde bağcıyı dövmenin derdinde olduğunu görmenizi istiyor çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

 

Buradan da bulanık suda balık avlamaya çalışanlara sesleniyoruz. Bizi izlemeye devam edin.