“Sendikamız Özlük ve Özgürlük Mücadelesinin En Önemli Merkezlerinden Biri Haline Gelmiştir”

01.08.2015 20:31

“Sendikamız Özlük ve Özgürlük Mücadelesinin En Önemli Merkezlerinden Biri Haline Gelmiştir”

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel başkanı Gürbüz İnaltekin, “Sendikamız özlük ve özgürlük mücadelesinin en önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir” diye konuştu.

Kon Tv’de yayınlanan Ebru Açıkgöz’ün sunduğu “Ankara Konuşuyor” programına konuk olan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Birlik Haber-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi vererek gündeme yönelik soruları cevaplandırdı.

İnaltekin, Sendika olarak kamu çalışanlarının ekonomik, sosyal, mesleki hak ve menfaatlerinin geliştirilmesi için kurulduklarını belirterek “Türkiye’nin demokratikleşmesine, sivilleşmesine ve özgürleşmesine katkı sunmak amacıyla medeniyetimizin damarlarından beslenen Mehmet Akif İnan ve bir grup arkadaşımızın 20 Şubat 1992’de Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları sendikamızı kurmuşlardır” şeklinde konuştu.

Birlik Haber-Sen’in, Memur Sendikaları Konfederasyonuna bağlı 12 sendikasından biri olduğunu belirten Gürbüz İnaltekin, “Birlik Haber-Sen’in; duruşu, ufku, misyonu ve vizyonuyla farkını ortaya koymuştur. Sendika olarak haberleşme hizmet kolunda PTT, TRT, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK ) Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Basın İlan Kurumu Başkanlıklarında çalışanlarının sosyal özlük ve ekonomik haklarını savunuyoruz. Hizmet kolumuzda  genel yetkili sendikayız. Şuan toplam da üye sayımız 13 bin 500. Allahın izniyle 15 Mayıs 2014 sürecine kadar ki hedefimiz ise 20 bin üyedir” ifadelerine yer verdi.

Birlik Haber-Sen olarak, sorunların bir parçası olarak yaşamaktansa, çözüme dair öneriler ortaya koyma düşüncesiyle yola çıktıklarına vurgu yapan İnaltekin, “Tenkit yerine teklif esaslı yaklaşımlar ve akademik bakışı merkeze alan duruşumuzla haberleşme iş kolunun sorunlarında çözüm ortağı olduk. Sendikamız aynı zamanda özlük ve özgürlük mücadelesinin en önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir. Sendikacılığı ‘kavga zemininden rekabetten zeminine taşıdık. Rekabet zemininde ise ortamı hizmet etmeye’ dönüştürdük. Çalışanların mali haklarının iyileştirilmesini, sosyal ve meslekî gelişimlerine katkı sağlamayı ilke olarak benimsedik. Sendika olarak, daha demokratik Türkiye, özgürlüklerin daha fazla yaşanabildiği ülke ideali için elini taşın altına koymaktan geri durmadık. Demokrasiye karartma uygulandığı dönemlerde dik duruşuyla milletin ve milli iradenin yanında yer alan Birlik Haber-Sen, temsil ettiği üyeleri ve medeniyet değerleriyle ülkemizdeki milli birlik ve kardeşlik ikliminin tesisi için her zaman varlığını ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.

 


Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin... paylaşan: birlikhabersen