Şanlıurfa- Suruç PTT Merkezi Müd. soygunu Basın Açıklaması

01.08.2015 20:31

Şanlıurfa- Suruç PTT Merkezi Müd. soygunu Basın Açıklaması

173 yıllık bir geçmişi olan Ülkemizin köklü kuruluşu PTT  teşkilatı 200’ ün  üzerinde işlem çeşitliliği ile her geçen gün kendini yenileyerek, halka en iyi hizmeti sunmaya çaba göstermektedir. Son yıllarda kamu kurum ve kuruluşları içerisinde kârlılık oranını maksimum seviyelere çıkarmış olup, bankacılık, posta ve koli kargo lojistik hizmetlerinde büyük mesafeler kat etmiştir.  Bu gelişmişliğe paralel olarak da yeni açılan PTT merkezleri ve şubelerinin sayıları, ihtiyaçlar oranında artmaktadır.

 

Maalesef son yıllarda  bu güzel gelişmeler karşısında tasvibi mümkün olmayan olaylarla karşı karşıya kalınmaktadır.  PTT işyerleri hırsızlık ve soyguncuların hedefi haline gelmiş bulunmaktadır. Özellikle son yıllarda küçük merkezler ve şubelerimiz soyguncuların hedefi haline gelmiştir.

 

En son geçen hafta 06.02.2014 Perşembe günü akşam saat 18.15 civarında Suruç PTT Merkez Müdürlüğümüz silahlı soyguncular tarafından veznedar ile memur arkadaşımız darp edilerek, etkisiz hale getirilip yaklaşık 300 bin TL para alınarak soyulmuştur.

Bu elim ve esef verici soygunu protesto ederek şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

 

Bu soygunların dikkat çekici yönü ise maalesef bu merkez ve şubemizde  güvenlik ve koruma personelinin  olmayışıdır. Çoğu şubelerimizde tek memur ile hizmet verilmesi, zafiyet oluşturmaktadır. Bu merkez ve şubelerde çalışan personel arkadaşlarımızın  psikolojileri bozulmakta ve can güvenlikleri büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmaktadır.

 

Buradan Genel Müdürlüğümüze sesleniyoruz; Bir an önce güvenlik görevlisi olmayan ilçe PTT Merkez müdürlükleri ile tek kişi çalışan şubelere en az iki memur ve güvenlik görevlisi verilerek bu soygun olaylarının önüne geçilmesi gerekmektedir. Ayrıca kurumumuzun maddi kaybı’ da önlenmiş olunacaktır.

  

Suruç ta yaşanan bu esef verici soygun olayını, nefretle kınıyor ve  protesto ediyoruz. Şiddete maruz kalan bu iki arkadaşımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletir, Acil şifalar diler, saygılar sunarız.  11.02.20014

                                                        

                                                              

                                                                       Fayık DENİZ                Mithad ÖZGÜLTEKİN

                                                                     Birlik Haber-Sen                Birlik Haber-Sen

                                                                       Şube Bşk. Yrd.                      Şube   Bşk.  

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR