RTÜK, KİK Toplantısı Yapıldı

01.08.2015 20:31

RTÜK, KİK Toplantısı Yapıldı

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası’nın (Birlik Haber-Sen) Genel Yetkili Sendika olarak katıldığı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile gerçekleşen 2014 yılı birinci dönem Kurum İdari Kurulu toplantısı yapıldı.

Toplantı, 4688 sayılı “Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu”nun “Kurum İdari Kurulları” başlıklı 22. maddesi gereğince oluşturulan Kurum İdari Kurulu’nun (KİK) Haberleşme işkolunda Birlik Haber-Sen ile RTÜK yetkililerinin katılımıyla RTÜK Binasında gerçekleşti.

Birlik Haber-Sen adına toplantıya Genel Başkan Yardımcıları Ömer Budak ve Birlik Haber-Sen RTÜK Temsilcisi Fatih Turgut katılırken RTÜK adına ise Kurum Başkan Yardım Yardımcısı Aslan Narin, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı İnci Özkan ve Kaynak İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Ömer Yerli katıldı.

Kurum Başkan Yardım Yardımcısı Aslan Narin’in başkanlığını yaptığı toplantıda: Yurt dışı eğitim de yabancı dil  şartının 80 den  70' e indirilmesi. Görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinin değiştirilmesi hakkında yaptığınız çalışmalar sendikamız tarafından takdirle karşılanmakta olup personel arasında yönetmeliğin biran önce sonlandırılması gibi maddeler görüşüldü.

RTÜK İLE GÖRÜŞÜLEN MADDELER  ve AYRINTILARI ŞÖYLE:

1 - YURT DIŞI EĞİTİM DE YABANCI DİL  ŞARTININ 80 DEN  70' E İNDİRİLMESİ,

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Personeli Yurtdışı Eğitim Yönergesi Üçüncü Bölümü’ nün Yetiştirilmek Üzere Yurtdışına Gönderilecek Personelde Aranacak Şartlar, Kontenjan Tespiti, Kontenjan Tahsisi, Duyurma, Başvuru ve Adayların Belirlenmesi başlıklı maddesinin f bendinde  “Kurumlarınca kendilerine bildirilen son başvuru tarihinden önceki iki yıl içinde alınmış olması kaydıyla, YDS’den en az 80 veya YÖK tarafından eşdeğer görülen puanda dil yeterlilik belgesine sahip olmak şartları aranır. 8.1.d hükmü 7.1.d için aranmaz.” denilmektedir.

Söz konusu maddenin f bendinde yer alan “ YDS’ den en az 80 veya YÖK tarafından eşdeğer görülen puanda dil yeterlilik belgesine sahip olmak” ibaresinin Üst Kurul Tarafından “ YDS’ den en az 70 veya YÖK tarafından eşdeğer görülen puanda dil yeterlilik belgesine sahip olmak ” şeklinde değiştirilmesi.

2- GÖREVDE YÜKSELME YÖNETMELİĞİ

2013 yılında kurumunuz ile sendikamız arasında yapılan Kurum İdari Kurul Toplantısında varılan mutabakat gereği Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin değiştirilmesi hakkında yaptığınız çalışmalar sendikamız tarafından takdirle karşılanmakta olup personel arasında yönetmeliğin bir an önce sonlandırılması yönünde  beklenti bulunmaktadır.

Bu doğrultuda yönetmeliğin  son durumu hakkında personele bilgi verilmesi ve yönetmelik yayınlandıktan sonra yeni yönetmeliğe göre sınav açılması.

 

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR