RTÜK, 2014 Yılı İkinci Dönem KİK Toplantısı Yapıldı

01.08.2015 20:31

RTÜK, 2014 Yılı İkinci Dönem KİK Toplantısı Yapıldı

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası’nın (Birlik Haber-Sen) Genel Yetkili Sendika olarak katıldığı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile gerçekleşen 2014 yılı ikinci dönem Kurum İdari Kurulu toplantısı yapıldı.

Toplantı, 4688 sayılı “Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu”nun “Kurum İdari Kurulları” başlıklı 22. maddesi gereğince oluşturulan Kurum İdari Kurulu’nun (KİK) Haberleşme işkolunda Birlik Haber-Sen ile RTÜK yetkililerinin katılımıyla RTÜK Binasında gerçekleşti.

Birlik Haber-Sen adına toplantıya Genel Başkan Yardımcıları Ömer Budak ve Birlik Haber-Sen RTÜK Temsilcisi Fatih Turgut, Birlik Haber-Sen üyesi Yasin Yiğit katılırken RTÜK adına ise Kurum Başkan Yardım Yardımcısı İlker Ilgın, İnsan Kaynaklan ve Eğitim Dairesi Başkanı F. İnci Özkan, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Ömer Yerlikaya katıldı.

Kurum Başkan Yardım Yardımcısı İlker Ilgın’in başkanlığını yaptığı toplantıda: kurumda doktor istihdamı, kreş kurulması ya da kuruma yakın bir kreş ile kurumsal bir anlaşma yapılması, bir veya daha fazla özel sağlık kuruluşu ile anlaşılarak kurum personeline indirimli sağlık hizmetleri sunulması ya da özel sağlık sigortası imkânlarının sağlanması, sarı basın kartının uzman ve üstü tüm kadrolara tahsis edilmesi, teknik denetime giden kurum personeli harcırahının yasal sınırlar çerçevesinde iyileştirilmesi, il dışında görevlendirilen personel için profesyonel bir seyahat firmasıyla anlaşarak indirimli konaklama imkânının sağlanması, medya ve iletişim alanında kütüphane kaynaklarının zenginleştirilmesi ve kurum kütüphanesini bu alanlarda çalışan insanlar için daha fonksiyonel bir hale getirilmesi gibi başlıklar görüşüldü.

RTÜK İLE GÖRÜŞÜLEN MADDELER  ve AYRINTILARI ŞÖYLE: