PTT ÇALIŞANLARINA DUYURULUR

01.08.2015 20:31

PTT ÇALIŞANLARINA DUYURULUR

 Birlik Haber-Sen ve Kamu İşveren Heyeti arasında 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununa göre 2014-2015 yıllarını kapsayan Toplu Sözleşme görüşmeleri Ağustos ayında yapılmıştı.

 

Yapılan Toplu Sözleşme görüşmelerinde; Gişe memurlarına aylık ilave 50 TL ücret ve PTT’de mobil çalışan personele yemek yardımı verilmesi başlığı ile T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü posta dağıtıcılarından, merkez nüfusu 100.000’i aşan yerleşim yerlerinde mobil hizmet verenlere 2155 sayılı Kanuna göre tayın bedeli verilmesi hükme bağlanmış ve 01/01/2014 tarihinden itibaren bu Toplu Sözleşme maddelerinin uygulanmasına başlanılmıştır.

 

Uygulanmasına başlanılan bu toplu sözleşme maddesi doğrultusunda gişe memuru ile aynı görevi yürüten diğer personeller ( boş bulunan müdürlüklere asli görevi ile birlikte vekalet eden ve çoğu zamanda gişe hizmeti de veren Veznedar, gişede çalışan Teknisyen,  gişede çalışan Dağıtıcılar ve gişe işlemi yapan bütün personeller ) bu haktan yararlanamamakta, ayrıca posta dağıtımı yapılan ve nüfusu 100.000’ nin altında kalan merkezlerde görev yapan Posta Dağıtıcıları ve asli görevi ile birlikte posta dağıtımı yapan Başdağıtıcılar bu haktan yararlanamamaktadır.

 

Bu doğrultuda; Gişede işlem yapan veznedar, teknisyen, dağıtıcı ve diğer personellerin aylık 50 TL ücret alabilmesi ve yemek yardımı alamayan Başdağıtıcılar ile merkez nüfusu 100.000’ in altında kalan yerlerde görev yapan Posta dağıtıcılarının yemek yardımından yararlanabilmesi için yazımızın ekinde de görebileceğiniz üzere PTT Genel Müdürlüğü’ ne müracaat ederek bu arkadaşlarımızın hak kaybının giderilmesini talep ettik.

 

Değerli PTT çalışanı arkadaşlarımız; Konu ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte olup sizlerin verdiği destek ile hak kaybına uğrayan arkadaşlarımızın mağduriyetini giderebileceğimize dair inancımız tamdır.

 

 

NOT:  PTT Genel Müdürlüğü’ ne yaptığımız müracaat yazımız aşağıdaki gibidir.