POSTACILAR BELEDİYE OTOBÜSLERİNDEN ÜCRETSİZ  YARARLANABİLİR

05.10.2020 15:21

POSTACILAR BELEDİYE OTOBÜSLERİNDEN ÜCRETSİZ YARARLANABİLİR

Danıştay İdari Dava Daireleri kurulunun almış olduğu bu karar sonrasında Postacıların ücretsiz olarak belediyeler tarafından sunulan şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden yararlanıp yararlanamayacağına dair sendikamıza sorular gelmektedir.

Birlik Haber Sen; postacıların belediye otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanmaları esnasında yaşanacak problemleri öngörerek Genel Yetkili Sendika olarak oturduğu Toplu Sözleşme masasına bu konu ile ilgili getirdiği ve bağlayarak sonuçlandırdığı iki madde bulunmaktadır bu maddeler; 2020-2021 yıllarını kapsayan Toplu Sözleşmenin 3 ve 17 maddeleridir.

PTT'de görev yapan başdağıtıcı ve dağıtıcılara toplu taşıma kartı verilmesi

Madde 3- (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi pozisyonlarında bulunup, belediye sınırları içerisinde başdağıtıcı ve dağıtıcı olarak görev yapanlara, belediye tarafından işletilen toplu taşıma araçları ile özel halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmaları için anılan Genel Müdürlük tarafından fotoğraflı birer kart verilir.

PTT servis hizmeti

Madde 17- (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi tarafından büyükşehirlerde görev yapan personeline işe geliş ve gidişlerinde servis hizmeti sağlanır. Servis hizmetinin ekonomik olmadığı durumlarda bu personele mesai günleri bir gidiş, bir geliş esas alınarak aylık toplu taşıma kartı veya ücreti verilir.

 

Yukarıdaki Toplu Sözleşme maddelerinden dolayı PTT A.Ş.’ de görev yapan Dağıtıcıların (Postacı) ve Başdağıtıcıların (Başpostacı) belediye tarafından işletilen toplu taşıma araçları ile özel halk otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanmaları devam edecek olup, mahkeme Kararı Toplu Sözleşme Kazanımlarını etkilememektedir. 3.cü maddede de belirtildiği üzere bundan sonra bilet giderleri PTT A.Ş.  tarafından karşılanacaktır.

Yukarıdaki açıklamamızdan da anlaşılacağı üzere Postacıların şehir içi ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanmaları Toplu Sözleşme gereğince  devam edecektir.

Birlik Haber Sen olarak Toplu Sözleşme maddesinin uygulanması için gerekli tüm girişimlerde bulunulacaktır.

Genel Yetkili Sendika olarak konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz   PTT A.Ş. çalışanlarına sağlık ve başarılar dileriz.