ÖMER BUDAK(GEN.MALİ.SEKR.)

01.08.2015 20:31

ÖMER BUDAK(GEN.MALİ.SEKR.)

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI (MALİ)

Aslen Erzurumlu olan Ömer Budak, 1973 yılında İzmir'de doğdu. İlkokul tahsilini İzmir'de, ortaokul ve lise tahsilini Erzurum'da bitirdi. Yüksek öğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda tamamladı. Budak, halen Atılım Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği Bölümünü İngilizce olarak okumaktadır.

İş hayatına 1992 yılında Telekom özelleştirilmeden önce Erzurum PTT Başmüdürlüğünde başlayan Budak, PTT ve Telekom’un her kademesinde görev yapmıştır (Telefon arıza, gişe memurluğu, PİM memurluğu, Teknisyen, Tekniker). Ömer Budak, PTT’de görev yapmakta iken aynı zamanda Üniversite öğrenciliği de başladı. Öğrenciliği döneminde, Rektörlüğün kurduğu öğrenci derneğinde Fakültelerden Sorumlu Başkanlık görevinde bulunan Budak, ayrıca çeşitli sivil toplum örgütlerinde üst düzey yönetici olarak görev aldı.

1990' lı yılların sonunda Memur-Sen ile tanışan Ömer Budak, Memur-Sen'in Erzurum'da teşkilatlanmasında büyük çaba gösterdi. Memur-Sen Erzurum İl Başkan Vekilliği görevinde bulunan Budak, aynı zamanda Memur-Sen'in üst kurul delegeliğini de yapmıştır.

2003 yılında Birlik Haber-Sen'in Erzurum'da teşkilatlanmasını ve il başkanlığının oluşmasında büyük çaba gösteren Ömer Budak, Birlik Haber-Sen'in Erzurum kurucu başkanı olmuştur. Erzurum'da il başkanlığını oluşturduktan sonra Birlik Haberden 8 No'lu Şube'nin yönetim kurulunda görev alan Budak, dava arkadaşlarıyla birlikte Birlik Haber-Sen'in Erzurum'da yetkili sendika olmasını sağladı.

20 Şubat 2011 tarihinde yapılan Birlik Haber-Sen 4. Olağan Genel Kurulunda Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı olarak seçilen Budak, AB Hibe Projeleri hazırlama ve uygulamaları konusunda çeşitli eğitimler aldı. Budak, “Hayat Boyu Öğrenme Programı LEONARDO da VİNCİ Hareketlilik Projesi Hibe Sözleşmesi” kapsamındaki "Haberleşme Sektöründe Çalışanların Mesleki Risklerinin Azaltılması” konulu AB projesinde de, proje sorumlusu olarak Birlik Haber-Sen'in Avrupa'da tanıtılmasını sağladı.

İş ve meslek hayatında her zaman ekip çalışmasını ön planda tutarak planlı-programlı ve öz verili çalışan Budak, ürettiği fikirlerle, geliştirdiği projelerle ve yaptığı teşkilat çalışmalarıyla Birlik Haber-Sen'in 5 bin 834 olan üye sayısının 16 bine yaklaşmasında büyük emeği geçti.

Ömer Budak, evli ve 2 çocuk babasıdır.