Müjde! Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları Açılıyor

27.10.2023 18:33

Müjde! Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları Açılıyor

PTT PERSONELİNE MÜJDE !!!

KURUM İÇİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVLARI BAŞLIYOR

PTT Genel Müdürlüğü yetkilileri ile 2023 yılı içinde gerçekleştirdiğimiz Kurum İdari Kurul Toplantısında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının açılmasına karar verilmişti.

PTT Genel Müdürlüğü’nün Kurum İçi Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarına ilişkin uzun süredir yürüttüğü hazırlık aşaması sonlanmış ve GÖREVDE YÜKSELME SINAVININ 17 ŞUBAT 2024 TARİHİNDE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVININ İSE 24 ŞUBAT 2024 TARİHİNDE AÇILMASINA KARAR VERİLMİŞTİR.

Bu doğrultuda;

1 - ) Sınav iki ayrı tarihte iki oturum olarak yapılacaktır.

2 - ) Sınav, 750 kişinin üzerinde şef, 250 kişi civarı başdağıtıcı, başmühendis, teknik şef, mühendis (elektrik, elektronik, bilgisayar, endüstri müh. vb.) mimar ve avukat kadroları için yapılacaktır.

3 - ) Sınava girecek olanlardan girişimlerimiz ve PTT Genel Müdürünün olurları ile başka kurumlarda yapılan uygulamanın aksine sınav giriş ücreti alınmayacaktır.

4 - ) Sınavda Mülakat yapılmayacaktır.

5 - ) Sınavı Hacı Bayram Veli Üniversitesi yapacaktır.

6 - ) Sınav, belirlenen 13 il merkezin de belirlenen tarihlerde yapılacaktır.

Sendikamızın uzun uğraşları PTT Genel Müdürlüğü’nün yoğun çalışması ve desteği ile yapılacak olan sınavlara Birlik Haber-Sen olarak bizlerde akademik seviyede hazırlık süreci geçirdik.

Yaptığımız hazırlıklarımız;

a - ) PTT’ ye hakim, tecrübeli ve uzman ekiplerimizin uzun süren çalışması sonucu ilanda belirtilmesi muhtemel konulara ilave olarak soru çıkmasını beklediğimiz konuları da dahil ederek kapsamlı bir şekilde çalışılmış kitap hazırladık. Hazırladığımız kitap İnternet sitemizde yayınlanmaya devam etmektedir.  http://portal.birlikhabersen.org.tr

b - ) Aynı zamanda eğitimci olan hocaların anlatımında tüm konuların kapsamlı bir şekilde anlatıldığı video çekimleri yapıldı. Hazırladığımız video dersler İnternet sitemizde yayınlanmaya devam etmektedir.  http://portal.birlikhabersen.org.tr

c - ) Konuların anlatıldığı her video dersin sonunda o gün anlatılan konu ile ilgili sorular ve cevaplarını hazırladık. Hazırladığımız sorular İnternet sitemizde yayınlanmaya devam etmektedir.  http://portal.birlikhabersen.org.tr

ç - )  Sınav tarihinden önce süre sınırlamalı ve katılımcıların bir biri ile yarışacağı  online deneme sınavları yapacağız.

d - ) Yukarıda bahsi geçen tüm çalışmalarımızdan üyelerimiz bu güne kadar ücretsiz olarak yararlanmaya devam ettikleri gibi sınava kadarda ücretsiz olarak yararlanmaya devam edeceklerdir.

Yapamazsınız açılmaz yalan söylüyorsunuz diyenlere inat uzun süredir açılmayan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarını açtırma noktasında gösterdiğimiz başarımızı sınava hazırlık sürecinde de sürdürerek sendikamızı bir üst seviyeye taşımanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Tüm PTT personelinin bildiği ve takdir ettiği üzere Birlik Haber Sen üyelerini hiçbir zaman aldatmamış, yalan söylememiş, gerçeğin ve doğrunun adresi olmuş, toplumsal ve ferdi olaylarda yalnız bırakmamış ve dertlerine derman olmuştur. Bu azmimiz ve kararlılığımız sizden aldığımız güçle her zaman daha da ileri seviyelere ulaşacaktır.

Bu minvalde sınavların açılması için irade gösteren PTT Genel Müdürü Hakan GÜLTEN bey başta olmak üzere emeği geçen PTT yöneticileri ile ilgili personele teşekkür ediyor, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan üyelerimize şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyor, üyelerimize ve PTT personeline girecek oldukları sınavda başarılar diliyoruz.

 

Yönetim Kurulu Adına
Ömer BUDAK
Genel Başkan