MEMUR-SEN’den İHH’ya Ziyaret

01.08.2015 20:31

MEMUR-SEN’den İHH’ya Ziyaret

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İHH Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Genel Başkan Bülent Yıldırım ile görüştü. Gündoğdu,  İHH'nın bu ülkeye, bu millete ait bir değer olduğunu belirterek şöyle konuştu; "İHH, bizim medeniyet değerlerimizi mazlumlarla, mağdurlarla ve mahrumlarla buluşturuyor. Kadirşinas insanımızın yardımlarıyla birlikte sevgilerini, kardeşlik  duygularını gemilere, uçaklara, kamyonlara yükleyerek dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır" dedi.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu,  İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı(İHH)’nın Genel Merkezi’ni ziyaret etti. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile görüşen Gündoğdu, İHH'nın  bu ülkeye, bu millete ait bir değer olduğunu söyledi.  İHH'nın mesuliyet duygusu içinde tüm insanlığa hizmet götürdüğünün altını çizen Gündoğdu, " İHH, bütün yardım kuruluşları gibi bizim medeniyetimizin mazlumlarla, mağdurlarla ve mahrumlarla bir olma hasletini  gemilere, uçaklara, kamyonlara yükleyerek bizi bekleyenlere bizden bekleyenlere bizim sevgimizi, merhametimizi taşımaktadır. İHH’nın faaliyetlerine baktığımızda sadece insana yardımı  görürsünüz. İHH’nın raporlarını okuduğunuzda sadece  insanlık telaşı, mazlumların elinden tutma heyecanı görürsünüz. İHH’nın gönüllülerine baktığımızda sadece  insanlığa adanmış, iyiliğe odaklanmış insanlar görürsünüz. Bu adanmışlıktır ki, Mavi Marmara da dokuz şehit vererek adanmışlığın zirvesi olan şehitlik mertebesine çıkılmıştır. İHH, Türkiye’de ve dünyada anasız ve babasız kalan çocuklara gönüllü anne ve baba olmuş, yetimlerin umudu olmuştur." dedi.

 

"İHH, açtığı fırınlarda ürettiği sıcak ekmekleri milyonlarca aç uyuyan çocukla buluşturarak  açlıkla yüz yüze kalan çocukların umudu olmuştur" diyen Gündoğdu, İHH, başta Suriyeli kardeşlerimiz olmak üzere kış şartlarında yalınayak gezen çaresizlerin çaresi olduğunu kaydetti.

 

23ocak20142

 

İHH'nın;Filistinli,  Gazzeli, Suriyeli, Arakanlı, mağdur ve mazlumlara yardım elini uzattığını belirten Gündoğdu, bu durumdan rahatsız olanların varlığına işaret etti.  Genel Başkan Gündoğdu şöyle konuştu, "Bütün çabası mazlum ve mağdur insanlara yardım götürmek olan İHH'yı hedef alan her türlü girişim sonuçsuz kalacaktır. Memur-Sen olarak İHH'nın dünya mazlumları, yetimleri, mağdurları için yaptığı çalışmaların her zaman yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Tabi ki bu yardımlardan birileri rahatsız olabilir, olacak da.  Yakın geçmişte Siyonist İsrail'in zulmünün altındaki Filistinli kardeşlerimize yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara Gemisi'ne yapılanları hiç bir zaman unutmayacağız. İsrail'in hunharca saldırısında şehit olan vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Katil İsrail'i kınıyorum. Bu saldırıda Memur-Sen'in acısı iki kat daha fazladır. Biliyorsunuz Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda üyemiz Ahmet Doğan’ın oğlu 19 yaşındaki Furkan kardeşimiz, Siirt’te görev yapan öğretmen üyemiz Yusuf Bilgen ve Araştırma Görevlisi Üyemiz İsmail Bilgen’in babası İbrahim Bilgen şehit oldu. Umarız bir daha böyle bir olay yaşanmaz. İHH’nın insanlığa hizmet yolundaki yürüyüşü devam etmektedir.”

 

İHH'nın dünyanın dört bir yanına uzanan yardım elinin karşılığının mazlumların hayır duaları olduğunu belirten Gündoğdu, " İHH, “Su gibi aziz olasınız” duasına mazhar bir kuruluş olarak, açtığı binlerce su kuyusu ile  Afrikalı susuz dudakları su ile buluşturmuştur. Bu nedenle İHH’nın insani yardımlarını çok önemsiyoruz ve  nedeni ne olursa olsun bu insani yardımlarının önünün kesilmesini istemiyoruz.  Aksi taktirde hem bu dünyada hem öbür dünyada yetimler bu hizmetleri bilerek veya bilmeyerek  engelleyenlerin yakasına yapışacaktır. Bu gün buraya ziyaret sebebimiz safımızı belli etmek içindir. Safımız yetimin yanıdır, mazlumun yanıdır,  insani yardımların yanıdır. Bu duygularla İHH yöneticileri ve gönüllülerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

 

 

23ocak20143

 

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Yıldırım, Memur-Sen gibi Türkiye'nin en önemli kuruluşlarının destekleriyle hizmet aşklarının daha da arttığını söyledi.

 

Ziyarete Memur-Sen'e bağlı Büro-Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Ulaştırma-Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Birlik Haber-Sen  Gürbüz İnaltekin, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı  Mecit Erdoğan, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi  Karasapan   ve İHH Genel Merkez yöneticileri katıldı.