Memur-Sen Konfederasyonu Son Teklif Öncesi Basın Açıklaması Gerçekleştirildi

21.08.2023 12:23

Memur-Sen Konfederasyonu Son Teklif Öncesi Basın Açıklaması Gerçekleştirildi

Memur-Sen Konfederasyonu, 7. Dönem Toplu Sözleşme müzakerelerinin 21. gününde, kamuoyu ve basın mensuplarına yönelik açıklamalarda bulundu. Konfederasyon, daha adil, refah payı içeren ve gerçekçi bir teklif beklentisi içerisinde olduklarını vurguladı.

Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN, 7. Dönem Toplu Sözleşme müzakereleri kapsamında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, sürecin 21. gününün geride bırakıldığı, son 36 saatlik kritik bir sürece girildiği belirtildi.

Memur-Sen toplu sözleşme tekliflerini Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu gözeterek hazırladıklarını, fakat Kamu İşvereninin tekliflerinin beklentilere karşılık gelmediğini ifade etti. Memur-Sen, Merkez Bankası'nın enflasyon beklentilerinin kendi tekliflerini doğruladığını vurgulayarak, Kamu İşvereninin bu beklentileri dikkate almasını istedi.

Kamu görevlilerine adil bir paylaşımın yapılması gerektiğini dile getiren YALÇIN, Hükümetin ve Kamu İşvereninin gerçekçi, piyasa koşullarını dikkate alan ve kamu görevlilerinin reel alım gücünü yükseltecek yeni bir teklifle gelmeleri beklentisini dile getirdi.

Memur-Sen, toplu sözleşmenin sadece genel teklifin rakamları üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini, hizmet kollarına ve genele ilişkin üretilen çözümlerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

Ali YALÇIN, sürecin hakkaniyetle sonuçlanması umudunu yineleyerek, tüm kamu görevlileri ve emeklilerini mutlu edecek bir teklifi beklediklerini ifade etti.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR