Memur-Sen Kadro Düzenlemesi için TBMM’de

17.01.2023 09:30

Memur-Sen Kadro Düzenlemesi için TBMM’de

13 Ocak 2023 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan, 6. Dönem Toplu Sözleşmede hüküm altına aldığımız ve paydaşı olduğumuz; kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini içeren "Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleşti.

Komisyonda görüşülen sözleşmeli personelin kadroya geçişine yönelik 6. Dönem Toplu Sözleşme hükmümüzün yasalaşması çalışmalarına yetkili Konfederasyon olan Memur-Sen ve bağlı sendikalarının temsilcileri katılım sağladı. Toplu Sözleşme hükmümüzü yasalaştırmak ve daha kapsamlı hale getirmek için görüşmelere katılan Memur-Sen heyeti; bütün sözleşmeli personelin kapsama alınması, mevcut 3+1 kapsamındaki kamu görevlilerinin mazeret tayinine yönelik düzenleme yapılması, yürürlük tarihinin esas alınması, 4/C’den 4/B’ye geçen personelin geçmiş hizmet süreleri ve unvanlarının dikkate alınması, idari hizmet sözleşmeli personelin kapsama dahil edilmesi, yerel yönetimlerde geçmiş mağduriyetlerin önlenmesi, usta öğretici, ek ders karşılığı, fahri ve benzeri adlar altında istihdam edilen sözleşmeli personelin de kapsama alınmasına yönelik önerilerini paylaştı.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, PTT’de çalışan İHS’li personel, TRT’de çalışan ÖHT’li personel ve hizmet kolunda çalışan diğer sözleşmeli personellerin beklentilerine dikkat çekti. Budak; “PTT A.Ş.’de 13 bin 399 sayılı KHK’lı personel, 12 bin İdari Hizmet Sözleşmeli personel bulunmaktadır. Özellikle PTT’de iki çeşit personel bulunmaktadır. Buradan kurumda tek tip personel olarak çalıştırılmasını istiyoruz. İdari Hizmet Sözleşmesiyle kuruma giren personeller KPSS sınavlarına girerek kuruma alınmışlardır, tüm memurlar adına yapılan Toplu Sözleşmeye dahildirler, 657 sicil değerlendirilmeleri vardır. Bu nedenle PTT A.Ş.’de tek tip personel olması ve tüm sözleşmeli personelin 399’lu olarak kadroya geçirilmesi talebimiz vardır.”dedi.