Memur-Sen Heyeti ve Kamu Denetçileri Bir Araya Geldi

05.09.2019 16:22

Memur-Sen Heyeti ve Kamu Denetçileri Bir Araya Geldi

Görüşmede Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) hakkında heyete bilgi veren Başdenetçi Ombudsman Şeref Malkoç, KDK’nın kuruluş amacı ve misyonuyla ilgili bilgi verdi.

Malkoç, KDK’nın, kamuda idarenin işleyişinde adaletin sağlanması, hukuka ve hakkaniyete dayalı yönetim anlayışının geliştirilmesi amacıyla kurulduğunu hatırlattı.

Görüşmede Genel Başkan Ali Yalçın da davetleri için Malkoç’a teşekkürlerini iletti. Tecrübe paylaşımının ve iş birliği mekanizmalarının işletilmesinin hayati bir önemi haiz olduğunu ifade eden Yalçın, çalışma barışının sağlanmasının da bu kapsamda çalışılması gereken konuların başında yer aldığına dikkat çekti.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun üstlendiği role de atıfta bulunan Ali Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Toplumumuzda ve çalışma hayatında idarenin hizmet kalitesinin yükseltilmesine, iyi yönetim ilkelerinin yerleşmesine, insan haklarının gelişmesine, hukukun üstünlüğünün sağlanmasına, hak arama kültürünün yaygınlaşmasına, şeffaf hesap verebilir, insan odaklı bir idarenin oluşmasına katkı sunmak üzere faaliyetlerine başlamış olan Kamu Denetçiliği Kurumu’nun üstlendiği bu rollerin yerine getirilmesiyle toplumun her alanındaki sorunlara ve uyuşmazlıklara karşı yeni bir hareket geliştirme mekanizması oluşmuş oldu. Bunu önemsiyoruz.”

Görüşmede ayrıca Türkiye ve çalışma hayatı gündemi üzerine de istişareler gerçekleştirildi.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR