Kucaklaşalım ki, Bayram Olsun Bayramlarımız

04.06.2019 01:15

Kucaklaşalım ki, Bayram Olsun Bayramlarımız

Âlem-i İslâm’a rahmet su gibi
Aksın, Bayram Olsun Bayramlarınız.
Evleriniz cennet kokusu gibi
Koksun, 
Bayram Olsun Bayramlarınız.

Abdürrahim Karakoç

Birliğimizin ve dirliğimizin ifadesidir bayramlar. Gurbetin sılada eridiği, müminin müminde emanet bilincini tazelediği, rahmet ayı Ramazanda inzal olan kitabımız Furkan kavlince “cümle varlığın birliği ve kardeşliğinin”terennüm edildiği vakitlerdir bayramlar. 

Dünyamızı her geçen gün içine çeken şiddet dalgasına inat, bütün yaratılmışları Allah tarafından kendisine verilmiş bir emanet olarak verildiğine inanan mümin yürekler bayramları barışın sesinin yükseltildiği vakitler olarak bilirler.

Özellikle Alem-i İslam’ın içinde bulunduğu halin izmihlali için kimseyi ötekileştirmeden ama hak ve hakikat tarafından şekillendirilen asabiyemizi güçlendirmek için bayramları birlik manifestosuna çevirmek zorunda olduğumuzu da bilmek zorundayız. 

Bayramlarımız paylaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin zemini ve imkanıdır. Bu inançla, bayramları evlerimizden sokaklara taşımanın, bayramları yaşlılarımızın, hastalarımızın, şehitlerimizin, gazilerimizin, muhacirlerimizin ve yetimlerimizin de bayramı kılarak çoğaltabiliriz.

Bu vesileyle, Rabbulalemin’den tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin, girilen itikafların, okunan Kur’an’ların ve verilen fitrelerin kabulünü; bayramın İslam aleminde barış, huzur ve kardeşleşmeye vesile olmasını; coğrafyamızın her yerindeki savaş ve çatışmaları sonlandırma ve esaret altındaki Müslümanların özgürleşmesi fırsatına dönüşmesini diliyor; bütün teşkilatlarımızın, milletimizin ve ümmetin Ramazan Bayramını tebrik ediyoruz.