Kardeşlik Bu Olsa Gerek

01.08.2015 20:31

Kardeşlik Bu Olsa Gerek

  21.10.2013-02.11.2013 tarihleri arasında AB Projesi kapsamında “Haberleşme Sektöründe Çalışanların Mesleki Risklerinin Azaltılması” konulu hazırlanan program için 15 günlük İngiltere, Almanya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti olmak üzere Farklı Ülkelere Araştırma Gezisi düzenlendi, Katılımcılar acısından çok faydalı bir gezi olduğuna inanıyorum,  öncelikle bu programı hazırlayan Sendikamız Genel Merkez Yönetimine, emeği geçenlere teşekkür ederim.

 

Bundan üç yıl öncesinde Genel Yetkili Sendika olabilmek için Genel Merkez Yöneticilerimiz, Şube Başkanlarımız, İl Temsilcilerimiz üye çalışmalarına gidebilmek için bir takım sıkıntılar çekerken, bu gün yurt dışında araştırma gezileri düzenliyor olması, Genel Yetkili Sendikamız BİRLİK HABER-SEN’ in gelmiş olduğu noktayı özetliyor olsa gerek.

 

Bende bu kapsamda İngiltere de yapılan programa katıldım, Londra Nüfusunun yüzde 50’si neredeyse yabancılardan oluşmakta Türkü, Çinlisi, Afganlısı, Kanadalısı v.s dünyanın her ülkesinden insanların yaşadığı bir şehir, Dinleri ayrı, Dilleri ayrı, Renkleri ayrı, Ananeleri farklı insanlar bu temel farklılıklara rağmen bir arada yaşama kültürünü  benimsemişler ve bir arada Barış içerisinde yaşamayı öğrenmişler,

 

İnşallah Doğusuyla, Batısıyla Barışın ve Kardeşliğin hakim olduğu Huzur İçerisinde Cennet   Vatanımız Ülkemizde yaşamayı Rabbim bizlere nasip etsin.

 

Genel Başkanımız Sayın Şinasi GÜLCÜOĞLU 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkanı Aday Adayı olması nedeniyle, Sendikamız Genel Başkanlığı görevinden ayrılmıştır, kendisine başarılar diliyorum, Genel Merkez Yöneticilerimizin bu durum karşısında takınmış oldukları takdire şayan davranışları,

 

İslam tarihinde önemli bir yere sahip olan Yermük gazvesinde yaşanan bir olayı hatırlattı. 

 

Yermük savaşı bittikten sonra başından geçeni, şu kardeşliğe örnek teşkil edecek hadiseyi Huzeyfetü'l-Adevî (r.a.)’ten dinleyelim. 

 

“Yermük muharebesinde idim. Çarpışmanın şiddeti geçmiş, ok ve mızrak darbeleri ile yaralanan Müslümanlar, düştükleri sıcak kumların üzerinde can vermeye başlamışlardı. Bu arada ben de, güçlükle kendimi toparlayarak, amcamın oğlunu aramaya başladım. Son anlarını yaşayan yaralıların arasında biraz dolaştıktan sonra, nihayet aradığımı buldum.

Su istiyor musun?Bir kan seli içinde yatan amcamın oğlu, göz işaretleri ile bile zor konuşabiliyordu. Daha evvel hazırladığım su kırbasını göstererek dedim ki: - Su istiyor musun? 

Belli ki, istiyordu.

 Çünkü dudakları hararetten âdeta kavrulmuştu. Göz işareti ile,"Çabuk, hâlimi görmüyor musun?" der gibi bana bakıyordu.

 

 Ben kırbanın ağzını açtım, suyu kendisine doğru uzatırken, biraz ötede yaralıların arasında Hz. İkrime’nin sesi duyuldu:


- Su! Su! Ne olur, bir tek damla olsun, su!


Amcamın oğlu Hâris, bu feryâdı duyar duymaz, göz ve kaş işaretleriyle suyu hemen Hz. İkrime’ye götürmemi istedi.

 

Kızgın kumların üzerinde yatan şehitlerin aralarından koşa koşa, Hz. İkrime’ye yetiştim ve hemen kırbamı kendisine uzattım. İkrime hazretleri elini kırbaya uzatırken, Hz. Iyas’ın iniltisi duyuldu: 

- Ne olur bir damla su verin! Allah rızâsı için bir damla su!

 

Bu feryâdı duyan Hz. İkrime, elini hemen geri çekerek suyu Iyas’a götürmemi işaret etti. Suyu o da içmedi. 

Hepsi şehit oldular.

Ben kırbayı alarak şehitlerin arasından dolaşa dolaşa, Hz. Iyas’a yetiştiğim zaman, son nefesini Kelime-i Şehadet getirerek tamamladı. Derhal geri döndüm, koşa koşa Hz. İkrime’nin yanına geldim. Kırbayı uzatırken bir de ne göreyim? Onun da şehit olduğunu müşahede ettim.

 

Bari dedim, amcamın oğlu Hz. Hâris’e yetiştireyim. Koşa koşa ona geldim, ne çare ki, o da ateş gibi kumların üzerinde kavrula kavrula ruhunu teslim eylemişti.

 

İşte Dostlar Kardeşlik Bu Olsa Gerek

 

Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Genel Başkan olma gibi bir düşüncelerinin olmadığını, Bu Görevi “Sen Benden daha layıksın” diyerek adeta bir birlerine ikram ederek görev dağılımı yapmışlardır, Bu kadirşinas davranışlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. 

 

Genel Yetkili Sendikamız BİRLİK HABER-SEN’nin Bu Başarılarını istemeyen kıskanan, önüne engeller çıkartmaya çalışan, Parçala, Böl, Yok et taktiği uygulayan İç ve Dış Mihraklar olacaktır, tüm teşkilat olarak olaylara sağduyu ile yaklaşarak uyanık olmamız gerektiğine inanıyorum.

 

Selam ve Dua ile…………………