KAMUOYUNUN DİKKATİNE

01.08.2015 20:31

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Tüm kamuoyunun malumu olduğu üzere sendikamız 21 Şubat 2015 tarihinde 5. Olağan Genel Kurulunu yapmak üzere Genel Kurul delegelerini toplamış fakat Genel Kurul bir üyenin mahkemeye müracaat etmesi sonucunda yerel mahkeme seçimin durdurulması yönünde karar almış ve 5. Olağan Genel Kurulumuz ertelenmişti.

Daha sonra hukuki çerçevede devam eden süreç içerisinde, Yargıtay tarafından verilen karar doğrultusunda, yerel mahkemenin seçimi durdurmasına neden olan iddiaların yersiz ve asılsız olduğu ispat edilmiştir. Yargıtay ayrıca Genel Kurulun iptal edilmesi için şikâyette bulunan kişinin de içerisinde olduğu şubenin, şube seçiminin kanuna aykırı olduğunu beyan ederek şube yönetimini görevden el çektirip, şubenin yaptığı seçimi tüm sonuçlarıyla birlikte iptal ederek, şube seçiminin yenilenmesini istedi. Bu doğrultuda Genel Merkez Yönetimi ve kayyım olarak, TRT 12 No’lu Şube’nin, şube delege seçimi 03 Haziran 2015 tarihinde yapıldı. Şubenin Genel Kurulu ise 07 Temmuz 2015 tarihinde yapılacaktır.

Sendikamızın Kongresinin durdurulması, sendikamızı ciddi anlamda maddi zarara uğratmış ve bu durum prestij kaybına neden olmuştur. Sonuç olarak seçimin durdurulmasından sonra yaptığımız açıklama da belirttiğimiz üzere, sendikamız Hukuk Bürosu gerekli çalışmalarını yaparak art niyetli olan kişiler hakkında suç duyurularında bulunmuş ve sendikamızın uğradığı maddi zararın telafisi içinde maddi-manevi tazminat davalarını açmıştır. Buradan bilinmesini isteriz ki sendikamızı zarara uğratacak her türlü oluşumla mücadelemiz her daim devam edecektir.

Sendikamızı Karıştırmak İsteyen Kötü Niyetlilere Hiçbir Zaman Fırsat Vermeyeceğiz

Sendikamızı karıştırmak isteyen bazı kötü niyetli kişi ve gruplar 21 Şubat’taki seçim döneminden önce başlattıkları ve şu anda sosyal medya üzerinden sahte hesaplarla, SMS yoluyla, Basını kullanarak sendikamızı, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimizi, yıpratmak için karalama kampanyaları yürütüyorlar. Hatta sendikamızın resmi internet sitesini hackleyerek, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerini tehdit, şantaj ve hakaret içerikli mektup ve e-mailler göndererek çirkin saldırılarda bulunuyorlar. Biz bu kişi ve gruplarla hukuk önünde hesaplaşacağız. 

Genel Merkez İl Başkanını Görevinden Almak İçin İmza Toplamaz, Tüzükteki Yetkisini Kullanır

Birlik Haber-Sen, kanunların, üyelerinin ve delegelerinin kendisine verdiği yetkiler doğrultusunda şeffaf ve denetime açık bir şekilde yönetilmektedir. Buna rağmen 05 Haziran 2015 Cuma günü bir İl Başkanımız, tüm il başkanlarımıza SMS göndererek Genel Merkez tarafından görevden alınmak istendiğini, bunun içinde ildeki üyelerden imza toplatıldığını iddia etmektedir. Oysaki bu il başkanımızla aynı gün Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcımız görüşmüş ve böyle bir durumun olmadığını kesin bir dille belirtilmişti. Bu il başkanımız 4 yıl öncede bir başka şube başkanımızın (şuan Genel Başkan adaylarından) kendisini görevden aldırmak için aynı ilde imza toplattığı iddiasıyla Genel merkeze ihbarda bulunmuştu. Biz o zamanda, bu gün olduğu gibi kendisine bu iddialara kulak asmadan görevine devam etmesi yönünde Genel Merkez olarak telkinde bulunmuştuk. O gün olduğu gibi bu günde biz aynı noktada duruyoruz. Fakat görüyoruz ki bu arkadaşımız küçük hesapların peşinde.

Yukarıda da belirtildiği gibi Birlik Haber-Sen kanunlar ve tüzük çerçevesinde yönetilir. Genel Merkez Yönetim Kurulu, genel kurulun ve tüzüğün verdiği yetkisini kullanır. Bunu bu il başkanımız da çok iyi bilir. Birlik Haber-Sen Genel Merkezi, İl Başkanını, görevden almak için kimseden imza toplamaz. Görevden alınması gereken biri olursa genel merkezimiz yetkisini de kullanmaktan da çekinmez. Kimsenin durup dururken menfaat elde etmek için mağduru oynamasına ve birilerinin de bu oyun içerisinde rol alarak kendisine pay çıkartmasına gerek yoktur.

Birlik Haber Sen, kurumsal yapılanmasını tamamlamış 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde üye sayısını %260 artırmış Toplu Sözleşme görüşmelerinde birilerinin hayal dahi edemediği kazanımları elde etmiş. Basın Yayın ve iletişim Hizmet Kolunun en etkili ve GENEL YETKİLİ SENDİKASI olmuştur.

Genel Yetkili Sendika olarak siyasi durum her ne olursa olsun bu güne kadar göstermiş olduğumuz dik duruşumuza devam ederek 2016-2017 yıllarını kapsayacak ve 2015 yılı Ağustos ayında yapılacak olan Toplu Sözleşme görüşmelerinde dün olduğu gibi kimselerin hayalini dahi kuramadığı kazanımları elde etmeye devam edecektir.

Yalan ve İftiralar Şahıslara Değil, Sendikamıza Zarar Verir

Seçime yeniden gidildiği bu dönemde kendi şahsi menfaat ve çıkarları uğruna her türlü oluşuma ve birlikteliğe kucak açarak yalan, iftira ve asılsız söylemlerin seçimlere katılacak olan kişilere değil, Birlik Haber-Sen’in kurumsal kimliğine zarar vereceği ve bu zararın ileride telafisi mümkün olmayan durumlara neden olacağı göz ardı edilmemelidir.

Bu minvalde Genel Merkez Yönetimi olarak sendikamızın birliği ve dirliği için yapılan her türlü saldırı, oluşum ve çirkin birlikteliğin karşısında olduğumuzun bilinmesini isteriz. Dün olduğu gibi bu gün ve yarında hizmet için buradayız. Biz her türlü iftiraya göğüs gerecek güçteyiz. Arkamızda 15 bin üyemizin, iş yeri temsilcilerimizin, il başkanlarının ve şube başkanlarının gücü var. Biz bu güçle sendikamızı büyütmeye, kazanımlarımızı artırmaya devam edeceğiz. Hep birlikte ekmeğimizi çoğaltıp, her türlü yalanı, iftirayı ve menfaatperestleri sinemizde boğacağız. Bundan Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda çalışan kamu görevlilerinin şüphesi olmasın.

                                                                                                    Birlik Haber-Sen

                                                                                                           Genel Merkez