KAMUOYUNA DUYRULUR

09.06.2016 12:05

KAMUOYUNA DUYRULUR

Öncelikle şunun bilinmesini isteriz ki sendikalar, 4688 sayılı Sendikalar Kanunu, dernekler ise 5253 sayılı Dernekler Kanunu kapsamında sorumluluk alanları net bir şekilde belirlenmiştir. Fakat bazı dernekler kendi görevlerin bırakmış ve bir yerlerden talimat almışlarcasına kanun nazarında suç sayılan bir davranış içerisine girerek sendikamızdan üye istifa ettirmeye çalışmaktadırlar.

Başta İHS-DER olmak üzere bazı dernekler, sosyal medya üzerinde yukarıda belirttirilen kanunlar dışına çıkılarak klavye şövalyeliğine soyunarak, iki Genel Başkan Yardımcımıza akıl almaz ahlak dışı iftiralar ile saldırılarda bulunmaktadırlar. Bu saldırılarla da yetinmeyip Basın Yayın ve İletişim Hizmet kolunda Genel Yetkili Sendika BİRLİK HABER-SEN olmasına rağmen bu dernek yönetici ve temsilcileri kendilerine prim sağlamak için İHS’li çalışanların tek temsilcileri kendileri olduklarının rüzgârını estirmeye çalışıyorlar. Konfederasyonumuzun ve bizim imzamızın bulunduğu kazanımları kendi kazanımları gibi lanse etmektedirler.

Üyelerine sadece hayal satan ve bugüne kadar söylemden başka eylemde bulunmayan bu derneklerin şunu çok iyi bilmelerini isteriz ki Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda bulunan PTT A.Ş, TRT, RTÜK, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu,  Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde görev yapan bütün kamu çalışanlarımızın tek temsilcisi Birlik Haber-Sen’dir. Bu kurumlarda çalışanlar adına Toplu Sözleşme Masasına, Kamu Personel Danışma Kuruluna, Kurum İdari Kurul toplantılarına tek Birlik Haber-Sen katılır.

Anayasanın, Kanunların ve Yasaların bize verdiği bu hakkı birilerinin menfaati için kendi çıkarları için kullanmalarına izin vermeyeceğiz. Bizim hizmet kolumuzda bulunan kurumlar içerisinde görüş alacağımız ve istişare yapacağımız kurullarımız, temsilcilerimiz, il başkanlarımız ve Şube Başkanlarımız vardır. Bizim hiçbir derneğin, fikrine, önerisine ihtiyacımız yoktur.

Birlik Haber-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak, bu dernek üyelerine ricamız, aidat verip üyesi olduğunuz dernek yöneticilerinin ihtiraslarına kapılmayınız. Sizlerin ve bizim tek görevimiz menfaatperestlere karşı, her platformda tek temsilciniz olan ve sosyal, ekonomik ve özlük haklarınızın tek savunucusu Birlik Haber-Sen’e sahip çıkmaktır.

                                                                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                  BİRLİK HABER-SEN

                                                                                   GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU