İstanbul Avrupa Yakası 15 No’lu Şube Üyeleri İftarda Buluştu

01.08.2015 20:31

İstanbul Avrupa Yakası 15 No’lu Şube Üyeleri İftarda Buluştu

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) İstanbul 15 No’lu Şube üyeleri iftarda buluştu.

Programa Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Burgaç, İstanbul 15 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ural, 15 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyeleri,  İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Cengiz Bekar, 3 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Birlik Haber-Sen TRT 22 No’lu Şube Başkan Yardımcısı ve Birlik Haber-Sen TRT İstanbul Temsilcisi Gürcan İşyapan, İstanbul Avrupa Yakası PTT A.Ş. Başmüdürü Selahattin Ekinci, Başmüdür Yardımcıları ve çok sayıda Birlik Haber-Sen üyesi katıldı.

Programda konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Birlik Haber-Sen’in adına münhasır her zaman birlik ve beraberlik içinde olacağını belirtti. İnaltekin, Doğu Türkistan’da ve dünyanın bir çok yerinde Müslümanlara yönelik uygulanan katliamlara dikkat çekerek şunları söyledi: “Doğu Türkistan’da Müslümanlar Çin zulmü altında inim inim inliyor. Komünist Çin Müslüman Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin farz olan oruç ve namaz ibadetlerine yasaklar getirerek inanç özgürlüğüne müdahale ediyor. Müdahale etmekle de kalmıyor dünyanın gözü önünde soykırım yapıyor. Müslümanlara çeşitli işkenceler yapılarak öldürüyorlar. Dünya ise buna sessiz kalıyor. Biz Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak bu zulme sessiz kalamayız. Yaptığımız eylemlerle bu vahşeti üç maymunu oynayan dünyaya duyurmaya çalışıyoruz.”

Birlik Haber-Sen’in Genel Yetkili Sendika olarak elde ettiği kazanımlara dikkat çeken Genel Başkan İnaltekin, Birlik Haber-Sen olarak, Toplu Sözleşmede, Kurum İdari Kurulunda ve Kamu Personel Danışma Kurulunda, PTT çalışanlarının özlük, sosyal ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi için mücadele ettiklerini söyledi.

Programın açılış konuşmasını yapan İstanbul 15 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ural, ise programa katılımcılara, katılımlarından dolayı teşekkür ederek, Doğu Türkistan’daki zulümlerin bir an önce bitmesi için dua istedi. Ramazanın başının rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olduğuna dikkat çeken Ural, bu ramazanın bütün Müslümanlara kurtuluş olması temennisinde bulundu.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen iftar programında yemekler yenildikten sonra çaylar içilerek sohbet edildi.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR