İstanbul Anadolu Yakası 3 No’lu Şube Üyeleri İftarda Bir Araya Geldi

01.08.2015 20:31

İstanbul Anadolu Yakası 3 No’lu Şube Üyeleri İftarda Bir Araya Geldi

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) İstanbul Anadolu Yakası 3 No’lu Şube üyeleri iftarda bir araya geldiler.

Birlik Haber-Sen İstanbul Anadolu Yakası 3 No’lu Şube yönetiminin düzenlediği iftar programına Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Budak, Mevlüt Burgaç, İstanbul Anadolu Yakası 3 No’lu Şube Başkanı Cengiz Bekar, 3 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyeleri,  İstanbul 15 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ural, Yardımcıları Cengiz Şişman, İlhan Zengin, İstanbul Avrupa Yakası 2 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Gökhan Millet, PTT A.Ş. İstanbul Anadolu Yakası Başmüdür Yardımcısı Engin Süzer ve çok sayıda Birlik Haber-Sen üyesi katıldı.

İftardan önce Mehteran ve Semazen gösterilerinin yapıldığı programda konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Ramazan’ın başının rahmet, ortasının mağfiret, sonunun ise cehennemden kurtuluş olduğunu hatırlatarak, davetlilerin 11 ayın sultanı olan Ramazan ayını kutladı.

Doğu Türkistan’da, Filistin’de, Suriye’de, Mısır’da, Arakan’da ve Myanmar’da Müslümanlara yönelik yapılan zulümlere dikkat çeken Genel başkan İnaltekin, “Doğu Türkistan’da Müslümanlar Çin zulmü altında inim inim inliyor. Komünist Çin Müslüman Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin farz olan oruç ve namaz ibadetlerine yasaklar getirerek inanç özgürlüğüne müdahale ediyor. Müdahale etmekle de kalmıyor dünyanın gözü önünde soykırım yapıyor. Müslümanlara çeşitli işkenceler yapılarak öldürüyorlar. Dünya ise buna sessiz kalıyor. Biz Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak bu zulme sessiz kalamayız. Yaptığımız eylemlerle bu vahşeti üç maymunu oynayan dünyaya duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

Örgütlenmenin önemine değinen İnaltekin, “Konfederasyonumuzun Kurucu Genel Başkanı Merhum Mehmet Akif İnan’ın belirttiği gibi Medeni insan örgütlü insandır. Hak aramasını bilen insandır. Her değer sahibi, her inanan insan, düşüncelerini hayata hâkim kılmak istiyorsa mutlaka örgütlü mücadeleye katılmalıdır. Bunun için Birlik Haber-Sen olarak adımıza münhasır bir şekildi örgütlenip haklarımızın iyileşmesi için mücadele vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Birlik Haber-Sen’in Genel Yetkili Sendika olarak elde ettiği kazanımlara dikkat çeken Genel Başkan Gürbüz İnaltekin, Birlik Haber-Sen olarak, Toplu Sözleşmede, Kurum İdari Kurulunda ve Kamu Personel Danışma Kurulunda, PTT çalışanlarının özlük, sosyal ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi için mücadele ettiklerini söyledi.

Programın açılış konuşmasını yapan İstanbul Anadolu Yakası 3 No’lu Şube Başkanı Cengiz Bekar, ise programa katılımcılara, katılımlarından dolayı teşekkür etti. Müslüman coğrafyasında yaşanan zulümlerin bir an önce bitmesi için dua isteyen Bekar, Ramazanın başının rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olduğuna dikkat çekerek bu ramazanın bütün Müslümanların kurtuluşu olması temennisinde bulundu.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen iftar programında yemekler yenildikten sonra çaylar içildi ve hatıra fotoğrafları çekilerek sohbet edildi.