İnaltekin ve Burgaçtan Zonguldak Teşkilatına Ziyaret

01.08.2015 20:31

İnaltekin ve Burgaçtan Zonguldak Teşkilatına Ziyaret

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası(Birlik Haber-Sen) Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin ve Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Burgaç, Birlik Haber-Sen Zonguldak teşkilatını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Teşkilat çalışmaları kapsamında Zonguldak’a giden Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Burgaç, Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları hizmet kolunda görev yapanlarla görüşerek, bir takım ziyaretlerde bulundular.

Genel Başkan İnaltekin ve Genel Başkan Yardımcısı Burgaç, Birlik Haber-Sen Zonguldak İl temsilciliğini ziyaret ederek İl Başkanı Muhammet Çatalçam’dan çalışmaları hakkında bilgi aldılar. İl başkanlığında çok sayıda Birlik Haber-Sen üyesiyle bir araya gelen Genel Başkan İnaltekin ve Burgaç, burada Birlik Haber-Sen’in sendikal ve toplumsal çalışmaları hakkında bilgi vererek toplu sözleşme kazanımlarına da değindiler.

İnaltekin ve Burgaç, Zonguldak İl Başkanı Çatalçam ile birlikte Zonguldak Başmüdürü Mehmet Meşeli'yi makamında ziyaret ettiler. Meşeli ile bir süre sohbet eden Genel Başkan ve Yardımcısı burada da Meşeli’ye Memur-Sen Konfederasyonu’nun ve Birlik Haber-Sen’in yüklendiği vizyonu ve Sivil Toplum Kuruluşu olarak yürüttükleri çalışmalardan bahsettiler. Türkiye’nin en büyük memur konfederasyonu olduklarını belirten İnaltekin, Birlik Haber-Sen olarak da Genel Yetkili Sendika olduklarını belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başmüdür Mehmet Meşeli ise Birlik Haber-Sen’in çalışmalarını yakından takip ettiğini ve Zonguldak’da da Birlik Haber-Sen Şubesiyle yakından çalıştıklarını söyledi.

Başmüdür ziyaretinin ardından Zonguldak PTT Merkez Müdürlüğünde dağıtım servisini ve PTT Merkez Müdürlüğünü çalışanlarla bir araya gelen İnaltekin ve Burgaç, Kozlu PTT merkez Müdürlüğü’nü de ziyaret ettiler.

İnaltekin ve Burgaç, Zonguldak merkezde yürüttükleri çalışmaların ardından Ereğli ilçesine geçtiler. Ereğli’de de Haberleşme Hizmet kolunda görev yapan kamu görevlileriyle bir araya gelen İnaltekin ve Burgaç, çalışanların sıkıntılarını dinleyerek, Birlik Haber-Sen’in yetkili sendika olarak taşın altına ellerini koyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Hizmet kolumuzdaki çalışanların sorunlarını tek tek çözmek için uğraş veriyoruz. Sorunlar birikmiş. Göreve geldiğimizde bütün sorunları kucağımızda bulduk. Tabi elimizde sihirli bir çubuk yok. Sıkıntıları sorunları derecesine göre sıraya koyduk. Tek tek çözüyoruz. Birçoğunu çözdük sizlerde görüyorsunuz. Bundan sonrada kalan sorunları sıkıntıları çözeceğiz bundan emin olabilirsiniz. Hep birlikte elimizi taşın altına koyduk. Ne gerekiyorsa yapacağız.”

 

Son günlerde Memur-Sen’in toplu sözleşmede elde ettiği başarıyı değersizleştirmeye çalışıldığını belirten İnaltekin, toplu sözleşmede elde edilen kazanımların diğer sendikalar tarafından yanlış anlatıldığını, taban ücrete alınan zammın emekliliğe 5 bin 250 TL katkısının olduğunu, bunun da emeklilik ikramiyesine büyük miktarda yansıyacağını söyledi.

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR