İnaltekin “Kur’an ve Sünnet Işığında Engelliler” Konferansına Katıldı

01.08.2015 20:31

İnaltekin “Kur’an ve Sünnet Işığında Engelliler” Konferansına Katıldı

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Engelliler Komisyonu’nun “3 Aralık Dünya Engelliler” günü münasebetiyle düzenlediği “Kur’an ve Sünnet Işığında Engelliler” konulu konferansa katıldı.

Memur-Sen Genel Merkezi Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda yapılan konferansın açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Elvan Uğurlu, ülkemizde yaşayan engellilerin, engelli olmalarından değil, önlerine konulan engellerden ötürü sıkıntılar çektiklerini vurguladı. Uğurlu, “Yıllardır devlet yöneticilerinin yeterince görevlerini yerinen getirmemesinden ötürü bizler horlandık, dışlandık ve engellendik. Şimdi bu önemli günde engelleri tek tek ortadan kaldırmalıyız. Aslında düşünülmesi gereken asıl konu, engellilik bir engel midir? Yoksa sorun bize konulan engeller midir?” diye konuştu.

“Her Alanda Engeller Var”

Engellilerin, sağlık, iletişim ve ulaşım alanında birçok sıkıntı ile mücadele ettiğini belirten Uğurlu, “Kamuda çalışan engelliler iş bularak yaşamını sürdürüyor olsa da şuanda birçok sıkıntı yaşanıyor. Camilerin mimari yapıları engellilere uygun olmadığı için ibadetlerimizi yaparken sıkıntılar yaşıyoruz. Camilerde en büyük sıkıntıyı ise işitme engelliler yaşıyor. Diğer engelli grupları için bir takım düzenlemeler yapılırken, işitme engelliler için her hangi bir adım atılmamıştır. Bunu yetkililerden bir kez daha talep ediyoruz” dedi.

Engelleri Kaldırmak İçin İnsan Olmak Yeterli

Memur-Sen Genel Başkanvekili Günay Kaya ise, insanların bedensel ve ruhsal açıdan engelli olmasının bir önemi olmadığını belirterek, “Önemli olan insanlık vasıflarını layıkıyla yerine getirmektir” dedi. Kaya, “Yaradan kıymet verdiği insanı yaşlılık ve engellilik gibi durumlarla imtihana tabi tutmaktadır. Aslında bu imtihan engellilerden çok engelsiz olan insanların imtihanıdır” şeklinde konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarının, katılımcılığın, çoğulculuğun, gönüllülüğün, hak merkezli mücadelenin merkezi olduğunu vurgulayan Kaya, Memur-Sen’in bu esasları bünyesinde bulunduran kuruluşların başında geldiğini söyledi. Kaya, Memur-Sen Engelliler Komisyonu’nun sorumluluğunu layıkıyla yerine getirdiğinin altını çizdi. 

Program, Prof. Mehmet Kapukaya’nın “Kur’an ve Sünnet Işığında Engelliler” konulu sunumuyla son buldu.

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR

DİĞER HABERLER