İnaltekin: Birlik Haber-Sen, Çalışanların Kanayan Yaralarını Sardı

01.08.2015 20:31

İnaltekin: Birlik Haber-Sen, Çalışanların Kanayan Yaralarını Sardı

Birlik Haberleşme ve iletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, “Birlik Haber-Sen, haberleşme hizmet kolunda çalışanların kanayan yaralarını sardı” diye konuştu.


TV 5’te yayınlanan sunuculuğunu Murat Kadir Öztürk’ün yaptığı “Günden Yansıyanlar” programına konuk olan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, “Birlik Haber-Sen, haberleşme hizmet kolunda çalışanların kanayan yaralarını sardı. TRT başta olmak üzere hizmet kolumuzda bulunan kurumlarda çalışan sözleşmeli personelin yıllardan beri kanayan yaralarına merhem olduk. Gayretli çalışmalarımız sonucunda sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesini sağladık. Ayrıca gittiğimiz her ilde hizmet kolumuzdaki çalışanlarla istişare ortamı oluşturarak sorunlarını sıkıntılarını dinledik. Bunları dinlemekle kalmadık. Bu sorunları rapor haline getirerek gerekli yetkililere ulaştırdık. Sıkıntıların giderilmesi, sorunların çözülmesi için vermiş olduğumuz raporların takipçisi olduk. Gerektiğinde çözüm için kendimizde elimizi taşın altına koyarak çalışanların huzurlu bir ortamda çalışmaları için emek verdik” şeklinde konuştu.

Birlik Haber-Sen ve çalışmaları hakkında bilgi veren İnaltekin, “Memur-Sen’in ve Birlik Haber-Sen’in yaptığı çalışmalara baktığınız zaman diğer konfederasyonların ve sendikaların on yılda yaptıklarını biz iki yılda yaptık. Baktığınızda diğer sendikalar 10 yıl boyunca yetkili kalmışlar fakat bizim iki yıllık yetki sürecimiz içinde yaptığımızı yamamamışlardır. Biz rakiplerimizden farklı olarak kuruş değil duruş sendikacılığı yapıyoruz. Bunu gören çalışanlarda tercihlerini bizden yana kullanıyorlar. Şuan bütün kurumlarda genel yetkili sendikayız. Toplu Sözleşmede, KPDK ve KİK gibi toplantılarda çalışanların sosyal, ekonomik ve özlük haklarını iyileştirilmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.