İnaltekin: Birliğimizi Bozamaya Kimsenin Gücü Yetmeyecek

01.08.2015 20:31

İnaltekin: Birliğimizi Bozamaya Kimsenin Gücü Yetmeyecek

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, “Birlik Haber-Sen’in adına münhasır bir şekilde kardeşlik hukukunu bundan sonda güçlendirerek yoluna devam edecektir. Birliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek” dedi.

Ankara’da Büyük Anadolu Otelde yapılan Birlik Haber-Sen’in 5. Olağan Genel Kurunda konuşan Genel Başkan İnaltekin, ülkemizde yaşanan olayları değerlendirerek şunları söyledi: “Kardeşlik hukukumuza nifak sokmaya çalışan fitnecileri lanetliyorum. Ülkemiz ve Milletimiz için şehit düşen Polis ve Askerlerimize de Allahtan rahmet dilerim. Kederli ailelerinin, Sevdiklerinin ve milletimizin başı sağolsun. Yaralı olan kardeşlerimize de Allahtan acil şifalar dilerim” diye konuştu.

Birlik Haber-Sen’in, “Halka Hizmet Hakk’a Hizmet parolasıyla” yola çıktığını hatırlatan İnaltekin, “Birlik Haber-Sen, çalışanların hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi yönünde bir sendikal mücadeleyi kuşanmakla birlikte Türkiye’nin ve dünyanın sosyal ve siyasal meselelerine ilişkin yüksek duyarlıklı bir örgüt olmuştur. Emek ve özgürlük mücadelesi şeklinde geçen 23 yılda, Birlik Haber-Sen, dünyanın herhangi bir köşesinde yaşanan bir acıyı yüreğinde hissetmiş, mazlum ve mağdurların en büyük sığınağı olmuştur” şeklinde konuştu.

Gürbüz İnaltekin, “Türkiye’de sendikacılığa, demokrasiye, insan haklarına ve örgütlenmeye katkı sunan Birlik Haber-Sen ailesi, milletimize ve insanlığa “nasıl bir iyilik yapabilirim”  düşüncesiyle yol alan erdemliler hareketi oldu. Kurulduğumuz günden bu yana; “daha fazla demokrasi”, “daha fazla özgürlük”, “daha fazla refah”, “daha fazla insani yardım” konularındaki çalışmalarımızı, tempomuzu her geçen gün daha da artırarak sürdürdük. Son 4 yılda ise sendika olarak, demokrasiyi yeşertmek, medeniyet değerlerimizi yaşatmak için çalıştık. Kamu görevlileri için, insan onurunun gerektirdiği mali, özlük ve sosyal haklara sahip çıkıp; vesayet iklimine son vermek için mücadele ettik” diye konuştu.

Her zaman üyelerinin talep ve beklentileri doğrultusunda sendikal faaliyetlerini yürüttüklerini belirten İnaltekin, şunları söyledi: “Genel yetkili sendika olarak oturduğumuz tüm toplantılarda, üyelerimizin menfaatlerini gözettik. Bizim yönetimimizden önce ki yönetimler, bütün çabalarına ve gayretlerine rağmen üye sayısını artıramamış, her gecen gün büyüyen konfederasyonumuzun gelişimine ayak uyduramamıştı. 2011 yılında Genel Merkez Yönetimine seçildiğimizde, sendikamızın 5 bin 800 civarında üyesi vardı. Biz 20 Şubat’ta aldığımız bu sayıyı 3 ay gibi kısa sürede kilometrelerce yol kat ederek, bütün teşkilatlarımızı ziyaret edip, 15 Mayıs yetki döneminde üye sayımızı 8 bin 600’e çıkarttık. 2012 yılında ise 11 bin üyenin üzerine çıkarak genel yetkili sendika olduk. 2013 yılının başlarında PTT Genel Müdürlüğü’nün dönüşüm sürecini yaşadık. PTT’nin A.Ş. olmasının hemen akabinde çalışanlara teşvik uygulandı ve bizim yaklaşık 2 bin 500 üyemiz emekliye ayrıldı. Ayrıca A.Ş süreciyle birlikte Müdür kadrosunda bulunanların sendikalı olmaları engellendi ve yaklaşık bin 500 üyemizi de böyle kaybettik. Toplamda bu süreçte 3 bin 500’ün üzerinde üye kaybımız oldu. Fakat biz vazgeçmedik. Davamızdan geri adım atmadık. Bir önceki yıl 11 binlerde olan üye sayımızı 2013 yılında 13 binin üzerine çıkarmayı başardık. 2014 yılında ise 14 bin 500’lere ulaştık. Şuanda ise 15 binin üyenin üzerine çıktık. Hızımızı kesmeden çalışmalarımıza devam edecek ve hedefimize ulaşacağız.”

Birlik Haber-Sen’in son 4 yılında yaşanan sıkıntılarını anlatan Genel Başkan İnaltekin, “PTT’nin, anonim şirketi olmaması için çeşitli platformlarda, Televizyonlarda ve basın kuruluşlarında bu sürece karşı olduğumuzu dile getirdik. Yaptığımız basın açıklamalarının dışındı PTT’nin Anonim Şirketi olmasını TBMM’de inceleyen komisyondaki milletvekillerini ziyaret ederek bu sürece karşı olduğumuzu ve Anonim Şirketi olmanın, taşeronlaşmayı artıracağını, haksızlıklara sebebiyet vereceğini kendilerine aktardık. Görev dönemimizde sadece PTT’nin anonim şirketi olma sürecini değil birçok problemi kucağımızda bulduk. TRT’de yaklaşık 1000 kişiye yakın çalışan yıllardır sözleşmeli olarak çalıştırılıyor, bütün ağır işlerde çalışan kamu görevlilerine yıpranma payı verilmesine rağmen PTT’de dağıtıcı olarak çalışanların yıpranma payı Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Biz bu problemleri tek tek çözmeye kararlıydık. Bu problemlerin önce çözümüne yönelik alt yapı çalışmalarını yapıp daha sonrada hızlıca çözümü için atılması gereken adımları attık” dedi.

Genel Başkan Gürbüz İnaltekin’in Konuşma Metni Şöyle:

 

Sayın Divan

Memur-Sen Konfederasyonu Onursal Genel Başkanım ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İdari Amiri Sayın Ahmet Gündoğdu

Sayın Milletvekilleri

Sayın Konfederasyon Genel Başkanım

Memur-Sen’e bağlı Kardeş Sendikaların Genel Başkanları ve Genel Başkan Yardımcıları

Posta Dağıtıcıları Derneği Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri,

Kurumlarımızın Değerli Bürokratları

Basınımızın Güzide Temsilcileri

Değerli misafirler,

Hanım Efendiler,

Bey Efendiler,

Kıymetli Hazirun,

Çok Değerli Delege arkadaşlarım.

Sendikamızın 5. Olağan Kongresine hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Değerli Konuklar,

Sözlerime başlamadan önce kardeşlik hukukumuza nifak sokmaya çalışan fitnecileri lanetliyorum. Ülkemiz ve Milletimiz için şehit düşen Polis ve Askerlerimize de Allahtan rahmet dilerim. Kederli ailelerinin, Sevdiklerinin ve milletimizin başı sağolsun. Yaralı olan kardeşlerimize de Allahtan acil şifalar dilerim.

Sevgili Dava Arkadaşlarım,

Halka Hizmet Hakk’a Hizmet parolasıyla 20 Şubat 1992 tarihinde; şair, yazar merhum Mehmet Akif İnan ve dava arkadaşlarının kurduğu Birlik Haber-Sen, tarihin şanlı bir mücadele destanı olarak kaydedeceği 23 yılı geride bıraktı. Rabbim sendikamıza, hizmet kolumuzdaki kamu görevlilerine ve ülkemize daha faydalı olacağı uzun yıllar nasip etsin.

Birlik Haber-Sen, çalışanların hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi yönünde bir sendikal mücadeleyi kuşanmakla birlikte Türkiye’nin ve dünyanın sosyal ve siyasal meselelerine ilişkin yüksek duyarlıklı bir örgüt olmuştur.

Emek ve özgürlük mücadelesi şeklinde geçen 23 yılda, Birlik Haber-Sen, dünyanın herhangi bir köşesinde yaşanan bir acıyı yüreğinde hissetmiş, mazlum ve mağdurların en büyük sığınağı olmuştur.

Türkiye’de sendikacılığa, demokrasiye, insan haklarına ve örgütlenmeye katkı sunan Birlik Haber-Sen ailesi, milletimize ve insanlığa “nasıl bir iyilik yapabilirim”  düşüncesiyle yol alan erdemliler hareketi oldu.

Kurulduğumuz günden bu yana; “daha fazla demokrasi”, “daha fazla özgürlük”, “daha fazla refah”, “daha fazla insani yardım” konularındaki çalışmalarımızı, tempomuzu her geçen gün daha da artırarak sürdürdük. Son 4 yılda ise sendika olarak, demokrasiyi yeşertmek, medeniyet değerlerimizi yaşatmak için çalıştık. Kamu görevlileri için, insan onurunun gerektirdiği mali, özlük ve sosyal haklara sahip çıkıp; vesayet iklimine son vermek için mücadele ettik.

Değerli Yol Arkadaşlarım,

Her zaman üyelerimizin talep ve beklentileri doğrultusunda sendikal faaliyetlerimizi yürüttüğümüz görev dönemimizde aldığımız tüm kararlarda ve genel yetkili sendika olarak oturduğumuz tüm toplantılarda, üyelerimizin menfaatlerini gözettik.

Bizim yönetimimizden önce ki yönetimler, bütün çabalarına ve gayretlerine rağmen üye sayısını artıramamış, her gecen gün büyüyen konfederasyonumuzun gelişimine ayak uyduramamıştı. 2011 yılında Genel Merkez Yönetimine seçildiğimizde, sendikamızın 5 bin 800 civarında üyesi vardı. Biz 20 Şubat’ta aldığımız bu sayıyı 3 ay gibi kısa sürede kilometrelerce yol kat ederek, bütün teşkilatlarımızı ziyaret edip, 15 Mayıs yetki döneminde üye sayımızı 8 bin 600’e çıkarttık. 2012 yılında ise 11 bin üyenin üzerine çıkarak genel yetkili sendika olduk. 2013 yılının başlarında PTT Genel Müdürlüğü’nün dönüşüm sürecini yaşadık. PTT’nin A.Ş. olmasının hemen akabinde çalışanlara teşvik uygulandı ve bizim yaklaşık 2 bin 500 üyemiz emekliye ayrıldı. Ayrıca A.Ş süreciyle birlikte Müdür kadrosunda bulunanların sendikalı olmaları engellendi ve yaklaşık bin 500 üyemizi de böyle kaybettik. Toplamda bu süreçte 3 bin 500’ün üzerinde üye kaybımız oldu. Fakat biz vazgeçmedik. Davamızdan geri adım atmadık. Bir önceki yıl 11 binlerde olan üye sayımızı 2013 yılında 13 binin üzerine çıkarmayı başardık. 2014 yılında ise 14 bin 500’lere ulaştık. Şuanda ise 15 binin üyenin üzerine çıktık. Hızımızı kesmeden çalışmalarımıza devam edecek ve hedefimize ulaşacağız.

Konuşmamın başında da belirttiğim gibi biz halka hizmeti hakka hizmet olarak gördüğümüz için yaşanan tüm yanlışların karşısında olduk. PTT’nin, anonim şirketi olmaması için çeşitli platformlarda, Televizyonlarda ve basın kuruluşlarında bu sürece karşı olduğumuzu dile getirdik. Yaptığımız basın açıklamalarının dışındı PTT’nin Anonim Şirketi olmasını TBMM’de inceleyen komisyondaki milletvekillerini ziyaret ederek bu sürece karşı olduğumuzu ve Anonim Şirketi olmanın, taşeronlaşmayı artıracağını, haksızlıklara sebebiyet vereceğini kendilerine aktardık.

Kıymetli Misafirler, Değerli Delege Arkadaşlarım,

Görev dönemimizde sadece PTT’nin anonim şirketi olma sürecini değil birçok problemi kucağımızda bulduk. TRT’de yaklaşık 1000 kişiye yakın çalışan yıllardır sözleşmeli olarak çalıştırılıyor, bütün ağır işlerde çalışan kamu görevlilerine yıpranma payı verilmesine rağmen PTT’de dağıtıcı olarak çalışanların yıpranma payı Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Biz bu problemleri tek tek çözmeye kararlıydık. Bu problemlerin önce çözümüne yönelik alt yapı çalışmalarını yapıp daha sonrada hızlıca çözümü için atılması gereken adımları attık.

Birlik Haber-Sen olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının önünde eylem yapıp, PTT Genel Müdürlüğündeki posta dağıtıcılarına yıpranma hakkının verilmesi için 30.000 imza, TRT Genel Müdürlüğündeki sözleşmeli personellerin kadroya alınması için 7.500 imza kampanyası başlattık. Topladığımız bu imzaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e teslim ettik. Topladığımız imzalar TRT’deki sözleşmeli 830 çalışanın kadro almasını sağladık. Topladığımız bu imzaların meyvesini almaya başladık.

Her türlü zor sıkıntıyı atlatan Birlik Haber-Sen’in, şuan geldiği nokta takdire şayandır.

Çünkü; Birlik Haber-Sen, "Haberleşme Sektöründe Çalışanların Mesleki Risklerinin Azaltılması" konulu AB Projesi kapsamında bütün şube ve il başkanlarını Almanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve İngiltere’ye götürerek bu ülkelerdeki çalışma şartlarını gösterdi. Bir aracı bile bulunmayan Birlik Haber-Sen, bu gün son model bir hizmet aracına sahip oldu. Birlik Haber-Sen, Memur-Sen Konfederasyonu’nun, bağlı sendikaları tek merkezde toplayacak projesine ortak oldu. İskitler'de inşasına başlanan 17 katlı proje, 5.300 m2 alan üzerine kurulacak. Son teknoloji ile inşa edilecek projemizde 35.000m2 kapalı alan.

300 araçlık kapalı otopark bulunuyor. Ayrıca. 500 kişilik kongre salonu. 3 adet 50‘şer kişilik toplantı salonu yer alıyor. Projemizde, fuar alanı ve bay-bayan mescitleri olacak.

Kıymetli Birlik Haber-Sen Sevdalıları

Göreve geldiğimizde kurumsallaşmayı tamamlayamamış bir Birlik Haber-Sen vardı. Biz her şeyden önce sendikamızın kurumsallaşması gerektiğini düşünerek bu yolda adımlar attık ve Sendikamıza bir kimlik kazandırdık.

 

Sendikamıza bir hukuk bürosu, bir basın bürosu kazandırdık. Harale gürele ilerleyen kurumsal yazışmaları bir düzene koyduk.

 

Artan üye sayısı ile birlikte, hukuki anlamda üyelerine daha etkin destek sağlayabilmek ve en önemlisi sorunlar karşısında anında çözüm üretebilmek adına 2011 yılının Ekim ayında sendikamız bünyesinde oluşturduğumuz hukuk bürosu, Birlik Haber-Sen üyelerine gerek bizzat yüz yüze gerek telefon görüşmeleriyle gerekse de elektronik ortamda hukuki destek, görüş, bilgi, belge, örnek dilekçe ve mahkeme kararı sağlayarak, hak arama mücadelesinde her daim üyelerimizin yanında olduk.

 

Oluşturduğumuz basın birimi ise sendikamızın dünyaya açılan penceresi oldu. Yeniden günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde kurduğumuz internet sitemiz Genel Merkezimizin faaliyetlerini kazanımlarını, çalışmalarını sizlere ulaştırdı. Hizmet kolumuzda yaşanan gelişmeleri, üyelerimizin ve sizlerle ilgili duyuruları hızlı bir şekilde aktardı  ve sizlerden gelen cevaplarla da bize fikir verdi. İnternet sitemizin yanında basın birimizin son olarak çıkarttığı Faaliyet raporuyla da bizlerin son 4 yılda yapmış olduğumuz bütün çalışmaları sizlere sunmamızı sağladı.

 

Sendika olarak, toplum ve siyaset mühendisliklerine hiç itibar etmedik. Değişim ve dönüşüm adına, insanlığın, milletimizin, kamu görevlilerinin daha huzurlu, daha müreffeh, daha özgür yaşaması için atılması gereken adımlarla ilgili projeler geliştirdik, bunları talebe dönüştürerek çözüm makamlarıyla paylaştık. Bu anlayışımızın sonucu olarak  2013 yılı, mazlumların yarasını sarma, özgürlük isteyen milyonların sesi olma, başörtüsü yasağının kalkmasında öncülük etme, kamu görevlilerinin ekmek ve emeğinin geleceğini garanti altına alma bakımından başarı ve kazanımlarla dolu bir yıl olarak tarihe geçti.

2014 yılına da etkin ve hızlı bir hizmet anlayışı ile girdik,  yeni hedeflere tek tek ulaşarak yolumuza devam ediyoruz. Özellikle 2013 yılının sonlarında başlayan küresel operasyona karşı “Millete yönelik vesayet operasyonunu; millet iradesiyle durduracağız” demiştik. Çünkü hedef Türkiye idi. “Türkiye hepimizin” vizyonuyla milli iradenin gerçek sahibi millet olarak bir mücadele başlattık. Büyük Türkiye’ye yönelik küresel operasyonları defettik, Büyük Türkiye’den rahatsız olan dış güçler ve içerideki iş birlikçileri Büyük Türkiye yolculuğunu durdurmaya yönelik tüm heveslerini kursaklarında bıraktık.

Barış ve hakkaniyet temelli demokratik yeni bir dünya istiyoruz. Bu çerçevede, kadim medeniyetimizin inşası için hizmet ürettik ve mazlumlara sahip çıktık. Dün nasıl vesayete karşı çıktıysak, bugün de vesayetin her çeşidine; paraleline de dikeyine de yatayına da karşıyız. Sadece ülkemize yönelik değil dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen küresel operasyonlara da karşı çıktık. SİSİ kuklası eliyle gerçekleştirilen darbeye karşı  “Mısır İçin Direniş İnsanlık İçin Diriliş” mitingiyle kuklacıları da, kuklayı da protesto ettik. Özgürlük meşaleleriyle BM’nin önünde darbecilerin kurmak istedikleri idam sehpalarını yaktık. Çünkü insanlığın idam edilmesine izin veremezdik. İnsanlık için sessiz kalmadık. Dünyanın vicdanını ayağa kaldırmamız gerekiyordu ve kaldırdık.

Suriyeli kardeşlerimize dönük “Sana ihtiyacım var” yardım kampanyalarına öncülük yaptık. Katil İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırımlara karşı ABD ve İsrail Büyük elçilikleri önünde eylemler yaptık. Memur-Sen önceliğinde başlatılan Gazze'nin yaralarını sarmak için “Gazze’ye Vefa ve Şifa Kapısı Açıyor” sloganlı yardım kampanyasına destek vermekteyiz. Van depreminde Vanlı Kardeşlerimiz için “Van’a Yardım Zamanı Kampanyasına Destek verdik”  Çin’in işkencesi altında inim inim inleyen Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin meselesini ise ümmetin meselesi olarak görüyor ve bu bilinçle sorunların çözümü için bütün bedenimizle taşın altına giriyoruz. Terör örgütü IŞID’ in ise Ortadoğu’da canice yaptığı katliamları kınıyorum.

Değerli Birlik Haber-Sen Delegeleri,

Yönetimimizden önce hiçbir kurumda yetkisi olmayan sendikamızı genel yetkili sendika yapma şerefine ulaştık. Genel yetkili sendika olarak ilk defa oturduğumuz toplu sözleşmede en kazançlı hizmet kolu olarak kalkmayı başardık. Memur-Sen Konfederasyonunun tüm kamu görevlilerini ilgilendiren kazanımlarının yanında Birlik Haber-Sen olarak, PTT’de görev yapan kamu görevlileri için:

Ø {C}Büyükşehirlerde görev yapan posta dağıtıcısı personele ücretsiz ulaşım hakkından yeniden yararlanması sağlandık.  

 

Ø {C}Araç kullanan dağıtıcı personele ödenen ilave ücreti 20 TL’den 50 TL’ye yükselttik. 

 

Ø {C}Gişe memurlarına aylık 50 TL ilave ücret ödenmesini sağladık. 

 

Ø {C}Merkez nüfusu yüz bini aşan yerleşim yerlerinde görev yapan mobil posta dağıtıcılarına, 161 TL tayın bedelinin ilk kez ödenmesini sağladık.

 

Ø {C}PTT çalışanlarına servis ve içme suyu verilmesini sağladık.  

 

Ø {C}PTT tarihinde bir ilke imza atarak dini ve resmi bayramlarda dağıtıcıların izin kullanmalarını sağladık. 

 

Ø {C}Sendikamızın girişimleri sonucu dağıtım hizmetlerinde kullanılmak üzere 1663 motosiklet alınmasını sağladık. 

 

Ø {C}Merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm teknik personelin görev tanımlarının ayrıca risk analizinin yeniden yapılmasını sağladık. 

 

Ø {C}Merkez ve şubelerde yaşanan hırsızlık olaylarında Kamera kaydı ile de sabit olan, çalınan paraların memurun zimmetine alınmadan “Dahili Sigorta Fonundan” karşılanmasını sağladık. 

 

Ø  {C}Kış aylarında havanın erken kararması nedeniyle; çalışanların can ve mal emniyeti bakımından güvenlik görevlisi bulunmayan şubelerin mesai saatlerinin 16:30’ da sonlandırılmasını sağladık.

 

Ø {C}Personel sıkıntısı çekilen illerde boş olan memur ve dağıtıcı normlarının 2015 yılında doldurulması konusunda planlanmanın yapılmasını sağladık. 

 

Ø {C}İdari Hizmet Sözleşmeli personel ile aynı işi yapan personel arasındaki ücret farkının, öncelikle performans ücreti ile giderilmesini sağladık. 

 

Ø  {C}Dağıtıcıların memur yapılması için 500 kişilik kontenjanla açılan dağıtıcılık sınavında; girişimlerimiz sonucu 70 ve üzeri alanların memur olmasını sağladık.

 

Ø {C}İllerin coğrafi şartlarına göre cihetlerin bizzat salada belirlenmesi için girişimlerimizle kontrollerin görevlendirilmesini sağladık.

TRT çalışanlarına yönelik  

Ø {C}Verici istasyonlarında çalışan personel ile stüdyo ve haber müdürlüklerinde çalışan personele koruyucu gıda yardımı verilmesini sağladık.  

Ø {C}TV ve radyo yayını için sabah 06.00’da nöbete gelen personele kahvaltı verilmesi uygulamasının tekrar devam etmesini sağladık.

Ø {C}Verici istasyonlarında çalışan personele hizmetin gereği giyilmesi gereken giyim malzemesinin kurum tarafından karşılanması uygulamasını başlattık.  

Ø {C}Lojman kiralarında yüzde 85 uygulanarak yüzde 15 oranında kira indirimi yapılmasını sağladık

Ø {C}TRT’de yayında çalışan personele gündüz nöbet değişimlerinde servis hizmeti verilmesini sağladık. 

Ø {C}Sınav şartı aranmayan münhal kadrolara atamaların yapılmasını sağladık. 

 

Ø {C}Sınavla atama yapılan kadrolar için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının belirli bir takvim doğrultusunda açılması, Makam Oluru ile şef kadrolarına vekâlet edenlerin ve kadrosundan başka görevi icra edenlerin mağduriyetlerinin giderilmesini sağladık. 

Ø {C}Yıllardır açılmayan sınavların açılmasını sağladık. 

Ø {C}%40 oranında olan giyim yardımını % 55 oranına çıkarılmasını sağladık. 

 

Ø {C}Devamlılık Stüdyosuna, bay ve bayan personel için mescit yapılmasını sağladık. 

Ø {C}Kurumda her birime ayrı ayrı motivasyon eğitimlerinin verilmesini sağladık.  

Ø {C}Haber Rejide çalışanlara dinlenme odası, maksimum saat uygulaması ve personel eksiliğinin giderilmesi. Haber ve Spor Yayınlar Dairesi Başkanlığında çalışan personelin özlük haklarının iyileştirilmesini sağladık. 

Ø {C}Memur kadrosunda istihdam edilen ve şartları tutan personelin kadrolarının takip memurluğu kadrosuna geçirilmesini sağladık. 

Bu güne kadar birçok kazanıma imza atan Birlik Haber-Sen, bundan sonrada hizmet kolundaki çalışanların ekonomik, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi adına gecesini gündüzüne katarak geçmişten aldığı tecrübe ve birikimi; başarıyla geleceğe emin adımlarla taşımaya devam edecektir. Bundan şüpheniz olmasın.

Değerli Delegasyon,

Malumunuz Toplu Sözleşme dönemine girdik. Sizlere Birlik Haber-Sen olarak 2016 – 2017 yıllarını kapsayan toplu sözleşme taleplerimizi başlık olarak anlatacağım.

Geneli ilgilendirecek, Memur-Sen Konfederasyonumuzun talepleri şunlar olacak:

1- {C}Refah Payı Zammı

 

2-               {C} Yan Ödeme Kat Sayısı ve Gösterge Rakamları;

 

3- {C}Aylık, Taban Aylık, Yan Ödeme Katsayısı ve Sözleşmeli Personelin ücret tavanı ile ilgili ortak hüküm,

 

4-               {C}Kıdem Aylığı Gösterge Rakamı,

 

5-               {C}Toplu Sözleşme İkramiyesi,

 

6-               {C}Aile (Eş- Çocuk) Yardımı Ödeneği,

 

7- {C}Doğum Yardımı Ödeneği,

 

8- {C}Ölüm Yardımı Ödeneği,

 

9- {C}Kreş Hizmeti – Kreş Yardımı Ödeneği,

 

10-            {C}Evlenme Yardımı Ödeneği,

 

11-            {C}Servis Hizmeti ve Ulaşım Yardımı Ödeneği,

 

12-          {C}Servis Hizmeti ve Ulaşım Yardımı Ödeneği,

 

13-            {C}Yemek Servisi ve Yemek Yardımı Ödeneği,

 

14-            {C}Gelir vergisi kaynaklı maaş azalmalarının / kayıplarının telafisi ( Yüzde 15’de sabitlenmesi)

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR