İnaltekin: Bilgimizi Paylaştıkça, Gücümüz Birlikte İlerledikçe Artacaktır

01.08.2015 20:31

İnaltekin: Bilgimizi Paylaştıkça, Gücümüz Birlikte İlerledikçe Artacaktır

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, “Biliyoruz siz başkanlarımızla ki bilgimizi paylaştıkça çoğalacak, gücümüz birlikte ilerledikçe artacaktır” dedi.

Birlik Haber-Sen’in, dördüncüsünü düzenlemiş olduğu, ‘Büyük Türkiye Buluşması’ Büyük Anadolu Otel’de gerçekleşti. Toplantıya Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Memur-Sen Genel Başkan Yurdımcısı Mehmet Emin Esen, PTT A.Ş. Muhasebe Finans Daire Başkanı Ahmet Suluova, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Cemal Çivi, Salih Yıldırgan, Ömer Budak, Mevlüt Burgaç, Abdurahman Tanrıverdi, Ahmet Karagöz, Memur-Sen’e Bağlı Sendikaların Genel Başkan Yardımcıları ve çok sayıda Birlik Haber-Sen temsilcisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Çanakkale zaferini anlatan bir şiir okuyarak, 99.yıl dönümünde şehit ve gazileri rahmetle andı.

İnaltekin, Birlik Haber-Sen’in, Memur-Sen’in köklü hizmet kollarından biri olduğunu belirterek sendika olarak  22 yılı geride bıraktıklarını söyledi.

İnaltekin, “Bu günlere gelmemizde emeği geçen başta Konfederasyonumuzun kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan Ağabeyimizi rahmetle anıyor ve Birlik Haber-Sen’imiz için emek veren, gecesini gündüzüne katan bütün dava arkadaşlarıma buradan bir kez daha teşekkür ederim” diye konuştu.

Birlik Haber-Sen’in, hizmet kolundaki kamu görevlilerinin, emeğini, ekmeğini, sosyal ve ekonomik kazanımlarını çoğaltmada ve korumada ilk günkü heyecanını kaybetmeden devam ettiğini söyleyen Gürbüz İnaltekin, “Sendikamızın, 22 yılda geldiği yer, dev bir çınar gibi milli ve manevi değerlerimize kök salmış, gölgesinde ise 13 bin 500 üyesini barındırmaktadır. Bu günlere gelmek elbette kolay olmadı. Bundan sonrada işimizin kolay olmayacağını biliyoruz. Durmadan dinlenmeden yolumuza devam edeceğiz. Her zaman yolumuzda ilerlemeye, gelişime ve eğitime açık olacağız. Küresel köy halini alan dünyada çağımıza ayak uydurup, kendi alanımızda ki yeniliklerin öncüsü olacağız” şeklinde konuştu.

İnaltekin, Birlik Haber-Sen olarak, hizmet içi eğitimlere önem verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“İstişare kültüründen yola çıkarak siz başkanlarımızla biraya gelmekten mutlu oluyoruz. Biliyoruz ki bilgimizi paylaştıkça çoğalacak, gücümüz birlikte ilerledikçe artacaktır. Bizler, 2011 yılının Şubat ayında göreve geldiğimiz de, Sendikamızın üye sayısı 5 bin 830’du ve yetkisiz bir sendikaydık. Tabanından kopmuş, teşkilatlarıyla bütünleşememiş bir yönetim devralmıştık. Siz başkanlarımızla bir araya gelmeden paylaşmadan, bir yumruk olmadan ekmeğimizin çoğalmayacağını gördük. Biz gücümüzü sizlerden alarak önümüzdeki engelleri bir bir aştık. Ekmeğimizi büyüterek, sosyal, mali haklarımızı çoğalttık. Sizler de bizim bu çabamıza destek verdiniz ve hep birlikte bu gün Türkiye’nin en büyük ve en köklü sendikalarından biri olduk. Üye sayımızı 5 binlerden 13 bin 500’e çıkardık. Bundan sonrada durmadan, hiçbir şeye takılmadan; davamızın birer neferi olarak yolumuza devam edeceğiz.”

Yönetime geldikten sonra yaptıkları icraatlara değinen Genel Başkan İnaltekin, “İlk göreve geldiğimizde 5 bin 830 olan sayımızı bir yıl içerisinde 12 bin 250 üye sayısına taşıdık ve genel yetkili sendika olduk. Sadece 2012 yılında tek eksiğimiz TRT Genel Müdürlüğü’nde yetkiyi alamamıştık. Ama biz kararlılığımızdan ve azimli çalışmalarımızdan vazgeçmeyerek 2013 yılında çok şükür TRT’ de de yetkili sendika olduk. 2013 yılının Mart ayına gelindiğinde ise PTT’ nin anonim Şirketi olması için kanun metni Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülmeye başlanmıştı. Çıkartılacak yeni yönetmelikle çalışanların sahip oldukları ekonomik ve sosyal güvenceleri ellerinden alınmak isteniyordu. Biz bunun olamayacağını; bu kanunun çalışanları modern köle haline getireceğini söyledik. Siyasi ve bürokratik çalışmalarımızın sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisi alt komisyonda görüşülen bu maddelerin çalışanların lehine değiştirilmesini sağladık” diye konuştu.

TRT’de yıllardır hiçbir güvencesi olmadan sözleşmeli olarak çalışanların durumunun kanayan yara haline geldiğini belirterek, bağlı oldukları konfederasyon ile birlikte yoğun girişimleri sonucunda TRT’deki 840 sözleşmeli çalışanın kadroya geçmesini sağladıklarını söyledi.  Genel Başkan Gürbüz İnaltekin, bu kazanımlarını genel yetkili konfederasyon ve genel yetkili sendika olarak oturdukları toplu sözleşme masasında taçlandırdıklarını söyleyerek şunları kaydetti:

“Bu kazanımlarımızı da kısaca hatırlayacak olursak; 2013 yılında 13 bin 005 üye ile yetki alınmış PTT Anonim Şirketi süreci lehimize dönmüş TRT’ de sözleşmeli çalışan personeller kadroyu almış, toplu sözleşme lehimize sonuçlanmış, Sayın Genel Başkanımın yoğun çalışmaları sonucu taban aylığa 175 TL PTT’ de mobil çalışan dağıtıcılara tayın bedeli 160 TL, gişe de çalışan memurlara 50 TL, araç kullanan dağıtıcılara 50 TL,  TRT’de yayın hizmetlerinde çalışan personele servis hizmeti verilmesi, TRT personelinin lojman kira bedelinin yüzde 85’inin ödenmesi gibi kazanımlarla en iyi sözleşmeyi Birlik Haber Sen imzalamıştı. Emeği geçen başta Konfederasyon Genel Başkanım Ahmet Gündoğdu olmak üzere herkese teşekkür ederim.”

Birlik Haber-Sen olarak yaptıkları AB projelerine de değinen İnaltekin, “Hayata geçirdiğimiz AB Projeleri kapsamında. 60 şube ve il başkanımızı 22 Eylül 2013 tarihinden itibaren 15’er kişilik guruplar halinde 15’ er gün olmak üzere İngiltere, Almanya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti’ne Haberleşme Sektöründe Çalışanların Mesleki Risklerinin azaltılması konulu proje kapsamında bu ülkelerde görüş alış verişinde bulunduk. Yani Birlik Haber-Sen üyeleri Avrupa yolunda adım adım ilerlemeye başlamıştır. Buradan tüm üyelerimize bir müjde daha vermek istiyorum. 2 yeni projemizin daha var olduğunu ve Ulusal Ajansa müracaat ettiğimizin bilinmesini istiyorum” dedi.

Hedefimiz 20 Bin Üye

Kasım 2013’te PTT’nin A.Ş. olduğunu bunun neticesinde emekliliğe teşvik priminin verilmesi sonucu 1500 civarında üyelerinin emekliye ayrıldığı söyleyen Başkan İnaltekin,  “2013 yılı Aralık ayında üye sayımız 11.500’ e düşmüştü ama Allah’ıma Hamd ve Şükürler olsun ki 15 Mart itibari ile üye sayımız 13 bin 500 olmuştur, ama bizim hedefimiz 20 bin üye. Buradan sahada çalışan başkanlarıma ve temsilcilerime emeklerinden ve çalışma gayretlerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyor” dedi.

Konuşmalarının ardından Davranış Bilimleri Uzmanı Psikolog Ayla Şimşek, stres ve öfke kontrolü, pozitif yaşam becerileri, ikna ve itiraz yönetimi, kurum aidiyeti ve örgütlenme gibi konuları içeren eğitim verdi.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR