İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ PERSONELLERİN DİKKATİNE

01.08.2015 20:31

İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ PERSONELLERİN DİKKATİNE

 Son zamanlarda bazı şahısların ve sendikaların PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapmakta olan İdari Hizmet Sözleşmeli arkadaşlarımız üzerinden sendikamızı yıpratmaya çalıştıkları hatta İdari Hizmet sözleşmeli arkadaşlarımızı istifaya davet ettiklerini takip etmekteyiz.

Bu durumun sendika tarihinde kara bir leke olarak yer alacağını belirterek İdari Hizmet Sözleşmeli arkadaşlarımızın neden Birlik Haber Seni tercih ettiklerini hem kendilerine hem de kuruma yeni işe başlayan arkadaşlarımıza anlatma gereği hasıl olmuştur.

Bizim için çok değerli İdari Hizmet Sözleşmeli Arkadaşlarımız; İHS li personeller kuruma başlamadan önce hazırlanan kanun taslağında şu an kurumda taşeron olarak görev yapan arkadaşlarımızla benzer şartlarda Mali ve Sosyal haklar bulunmakta idi. Birlik Haber Senin müdahalesi ve girişimleri sonucu Kanun sizin öncelikli olarak iş güvenceniz daha sonrada Mali ve Sosyal haklarınızın güvence altına alındığı bir metin haline getirildi

Bununla beraber İHS’Lİ olarak göreve başlayan arkadaşlarımız adına yaptığımız çalışmaları sizlerle paylaşmak isteriz bunlar sırasıyla;

1 – İHS’ li personeller kuruma başladıklarında sadece kanunla belirtilen Mali ve Sosyal hakları ancak alabileceklerdi fakat kanunda belirtilen Memur olarak değerlendirilirler ibaresinden yola çıkarak Toplu Sözleşme kazanımlarından yararlandırılmalarını sağladık.  

2 – İHS’ li arkadaşlarımızdan hafta sonu göreve gelip alamadıkları nöbet ücretleri gelen şikâyetler üzerinde yaptığımız görüşmeler ile çözüme kavuşturulmaktadır.

3 – İHS’ li olarak görev yapan personellerin nöbet ücretlerinin artırılması için çalışmalarımız devam etmekte olup sonuçlanınca siz değerli arkadaşlarımızla paylaşılacaktır.

Değerli İHS' li arkadaşlarımız işe başlarken imzaladığınız sözleşmenizde yer alan PERFORMANS ücretleri ile ilgili olarak ilk günden beri yaptığımız girişimlerimiz Kasım ayında PTT ile yaptığımız Kurum İdari Kurul Toplantısında aldırdığımız karar doğrultusunda PTT Genel Müdürlüğü; PERFORMANS sistemi ile ilgili olarak çalışmalarına başlamış ve çalışmalarında artık sona gelinmiştir. Performans sisteminin nasıl olacağı ve performans olarak hangi kriterlerin ele alınacağı kısa bir süre içerisinde açıklanacaktır. Kurum İdari Kurul Toplantısında aldırdığımız karar doğrultusunda Trabzon, Uşak, Edirne, Mardin ve Ankara illerinde sendikamızın yapacağı inceleme neticesinde pilot bölge uygulaması ile hayata geçirilecektir.

Bütün bu bilgiler doğrultusunda sendikanızın sizler için çalışmaya devam ettiğini bilmenizi ister çalışmalarınızda başarılar dileriz.

 

BİRLİK HABER SEN GENEL MERKEZİ